Spekter

Tvungen lønnsnemnd i sykehusstreiken

Del

- Vi tar regjeringens avgjørelse om tvungen lønnsnemnd til etterretning. Det er bra at streiken LO/YS iverksatte er over, slik at driften i sykehusene kan gjenopptas og tilbudet til pasientene normaliseres, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

Arbeidsminister Anniken Hauglie kalte i ettermiddag partene i sykehusstreiken inn til møte, og orienterte om at regjeringen har vedtatt tvungen lønnsnemnd i sykehusstreiken som har pågått siden 29. mai.

De ansatte som har vært i streik går nå tilbake på jobb så snart det er praktisk mulig. 

Dette betyr at resultatet av årets lønnsoppgjør for LO og YS i helseforetakene i sin helhet vil bli fastsatt av rikslønnsnemnda. Dato for behandling i rikslønnsnemnda er foreløpig ikke avklart. 

-Vi legger streiken bak oss, og ser nå frem til å gjenoppta partssamarbeidet med LO og YS  om videre utvikling i sykehusene, sier Bratten.

Om Spekter

Spekter
Spekter
Sørkedalsveien 6
0369 Oslo

47 65 70 00http://www.spekter.no

Spekter er en arbeidsgiverforening som organiserer virksomheter med over 220 000 ansatte og er dominerende innen sektorene helse, samferdsel og kultur.

Følg saker fra Spekter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Spekter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Spekter

Streiken fra YS/Negotia var tariffstridig og ulovlig - viktig seier for den norske modellen i Arbeidsretten27.9.2019 10:42:18 CESTPressemelding

- Det er en seier for den norske modellen at Arbeidsretten nå har slått fast at en fagforening ikke kan streike i mellomoppgjørene for spørsmål som hører hjemme i hovedoppgjørene. Dette er en viktig avklaring for å unngå at antallet streiker som kan ramme samfunnet og norske bedrifter øker, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom