NRK

TV-aksjonen i NRK 2022 til Leger Uten Grenser og DNDi

Del

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen besluttet i dag å gi neste års TV-aksjon i NRK til Leger Uten Grenser og søsterorganisasjonen DNDi etter en enstemmig innstilling fra Innsamlingsrådet i NRK.

Leger Uten Grenser har valgt aksjonsnavnet "Grenseløse sykdommer – glemte pasienter".

Formålet er å bekjempe smittsomme sykdommer som tar svært mange liv og som på tvers av landegrenser kan føre til epidemier. Dette gjelder blant annet meslinger, tuberkolose og hiv, men også mer ukjente sykdommer som lassafeber og sovesyke. Pengene skal brukes i landene DR Kongo, Den sentralafrikanske republikk, Bangladesh og Sierra Leone.

DNDi, Drugs for Neglected Diseases initiative, er en søsterorganisasjon som Leger Uten Grenser opprettet da organisasjonen fikk Nobels fredspris i 1999.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er godt fornøyd med Innsamlingsrådets innstilling.

– Dette er et viktig formål, særlig sett i lys av pandemien vi har stått i det siste drøye året. Jeg er helt sikker på at dette er en aksjon som vil engasjere folk i hele Norge, sier kringkastingssjefen.

Lederen i innsamlingsrådet i NRK, Håkon Mathiesen, sier Leger Uten Grenser og DNDi har en overbevisende søknad med et målrettet og tydelig formål. – Bekjempelse av smittsomme sykdommer som ikke kjenner landegrenser er svært aktuelt, og søkeren har mye å vise til på dette området gjennom mange år, sier Mathiesen.

Her er søknaden til Leger Uten Grenser og DNDi

Leger Uten Grenser har hatt TV-aksjonen en gang tidligere, i 2006.

11 søknader

Totalt var det 11 søknader om å få TV-aksjonen i NRK for 2022.

De siste årene har det kommet inn mer enn 200 millioner kroner til hver TV-aksjon, som gjerne kalles verdens største dugnad. Siden starten i 1974 har TV-aksjonen utviklet seg til et stort nasjonalt løft som har gitt milliarder av kroner til gode formål.

NRK legger om sine programmer en søndag i oktober hver høst for å løfte TV-aksjonen til en viktig nasjonal hendelse. - TV-aksjonen er en stor satsing som viser at NRK tar del i samfunnsoppdraget ved å være med på denne store dugnaden sammen med det frivillige Norge, sier Thor Gjermund Eriksen.

Samtidig mobiliseres et storstilt innsamlingsapparat over hele Norge der kongelige, politikere, kjendiser og folk flest trår til. Kronprins Haakon høy beskytter for årets TV-aksjon.Det er Plan International Norge som har årets TV-aksjon med aksjonsnavnet Barn, ikke brud.

Ler mer om TV-aksjonens historie her. Her finner du også mer informasjon om Innsamlingsrådet, retningslinjer for TV-aksjonen etc.

Nøkkelord

Kontakter

Erik Skarrud, spesialrådgiver
Innsamlingsrådet for TV-aksjonen i NRK
Tlf 950 77 414

--

Kontaktperson i Leger Uten Grenser er Grete-Lise Christiansen, tlf 995 23478.

Bilder

Lenker

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NONRK TVNRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom