Plan International Norge

TV-aksjonen 2021 Tar opp kampen mot barneekteskap

Del

- Vi er utrolig glade og takknemlige for at Norges største dugnad skal handle om kampen mot barneekteskap. Dette er en av vår tids viktigste jentesaker, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

Hvert år blir om lag 12 millioner jenter gift som barn (UNICEF 2017), noe som tilsvarer over 33 000 hver dag – én jente hvert andre sekund. Dersom trenden fortsetter, vil mer enn 120 millioner flere mindreårige jenter bli gift innen 2030. Barneekteskap er et enormt globalt problem, men økt press og engasjement hjelper. Derfor ønsker Plan International Norge med sin TV-aksjon søknad, «Barn - ikke brud. Frihet og likeverd for jenter», å ta opp kampen mot denne skadelige skikken.

- Barneekteskap rammer jentene hardt, det opprettholder fattigdom globalt og hindrer utvikling og demokrati. Barn har rett til beskyttelse mot vold og overgrep. Barn har rett til å gå på skolen. Barn har rett til et liv og en fremtid. Derfor er kampen mot barneekteskap så viktig – spesielt i en tid der koronakrisen gjør jenter og unge kvinner ekstra sårbare, sier Partapuoli.

Skal nå ut til fire millioner mennesker

Plan ønsker med TV-aksjonen 2021 å nå ut til fire millioner mennesker i Bangladesh, Nepal, Mali, Niger og Malawi for å få slutt på en av de verste overgrepene av jenter på verdensbasis.

- Med midler fra NRKs TV-aksjon skal vi styrke og beskytte jenter for å unngå at de blir gift som barn. Dette er spesielt viktig i en tid hvor koronakrisen svekker jenters rettigheter, og flere unge jenter ender opp i sårbare situasjoner. I tillegg skal vi støtte jenter som har giftet seg og blitt mødre i ung alder, samt skape nye muligheter for jenter som har kommet seg ut av ekteskap og står på bar bakke. Barn skal være barn, ikke brud, sier Partapuoli.

Arbeidet starter nå

NRKs TV-aksjon har som mål om å samle inn penger til et godt formål. Hvert år er det en ny organisasjon og tema i fokus. I år går innsamlingen til WWF og kampen mot plast i havet.

- Vi ønsker WWF lykke til med sin aksjon for det som er en viktig sak, og ser fram til å samarbeide og lære av dem til vår aksjon.

Formelt starter arbeidet med TV-aksjonen etter at årets TV-aksjon er gjennomført, men for Plan starter arbeidet allerede nå:

- Nå gleder vi oss til å brette opp ermene og sette i gang med planleggingen av det som forhåpentligvis blir en fantastisk innsamlingsaksjon for arbeid mot barneekteskap, avslutter Partapuoli.

Nøkkelord

Kontakter

Om Plan International Norge

Plan International Norge
Plan International Norge
Tullins gate 4C
0166 Oslo

56 09 99 09http://www.plan-norge.no

Plan International er en global bistandsorganisasjon som jobber for at alle barn skal ha like muligheter. Men der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Derfor setter Plan jenter først. Vi jobber i mer enn 50 land og driver prosjekter i 55.000 lokalsamfunn verden over. Vi jobber særlig med barns beskyttelse mot vold og overgrep, forhindre barneekteskap, få unge ut i arbeid, og for tenåringsjenter i kriser.

Følg pressemeldinger fra Plan International Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Plan International Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Plan International Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom