TV 2

TV 2 viser «Magnus Carlsen Chess Tour»

Del

TV 2 har sikret seg rettighetene til «Magnus Carlsen Chess Tour», der verdens fremste sjakkspillere skal kjempe om en samlet premiepott på over 10 millioner kroner.

Den norske sjakkstjernen Magnus Carlsen er klar med et splitter nytt nettbasert konsept, der premiepotten på over 10 millioner kroner er uten sidestykke for en sjakkturnering arrangert på nett. 

Touren startet i april med historiske «Magnus Carlsen Invitational», og det gjenstår nå fire turneringer. I «Magnus Carlsen Chess Tour» konkurrerer verdens beste sjakkspillere i hurtigsjakk, der hver spiller starter med 15 minutter på klokka.

«Magnus Carlsen Chess Tour» sendes på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo, der datoene er som følger:

Rapid Challenge 19. mai - 3. juni

Online Chess Masters 20. juni - 5. juli

Legends of Chess 21. juli - 5. august

Tour Final 9. august - 20. august

Carlsen-leiren presenterer planene for turneringen på en pressekonferanse i dag kl. 13.00.

- En attraktiv og populær rettighet

TV 2 har i flere år satset på sjakk, og sportsredaktør Vegard Jansen Hagen er glad for at kanalen har sikret rettighetene til sommerens superturnering.

- Sjakk er en attraktiv og populær rettighet, og Magnus Carlsen har klare tanker om hvordan han vil stimulere interessen ytterligere. Det er en spennende utvikling vi er svært glade over å få være med på, sier Jansen Hagen.

Han legger til:

- I en krevende tid for alle som satser på live sport har sjakk funnet et format som utvilsomt fungerer og som gir gode seertall. Vi har satset målbevisst på sjakk noen år nå og gleder oss over nye rettigheter som vil løfte oss ytterligere.

Lynsjakk 15.- 17.mai

Også førstkommende helg kan du se Magnus Carlsen i aksjon på TV 2, der han deltar i lynsjakk-turneringen «The Steinitz Memorial». Alle deltakerne skal møte hverandre to ganger, og Carlsen møter russiske Peter Svidler i første runde.

Turneringen ser du på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo. 

Kontakter

Bilder

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.TV2.no

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom