TV 2

TV 2 Sumo lanserer 4K-kvalitet fra Premier League

Del

Den aller beste bildekvaliteteten som er tilgjengelig fra Premier League-kampene blir nå tilgjengelig kun via TV 2 Sumo. 1. november lanseres sendinger i 4K-kvalitet, og storkampen mellom Manchester United og Arsenal er først ut.

- Vi sparker i gang kamper fra Premier League i 4K-kvalitet fra 1. november. I starten vil det bli vist én kamp hver runde i 4K, og etter hvert vil dette øke til to kamper hver runde. I tillegg kan det komme inn kamper fra andre ligaer og mesterskap som er tilgjengelig i 4K-kvalitet. Nå får seerne den aller beste bildekvaliteten som er tilgjengelig på utvalgte kamper kun via TV 2 Sumo, forteller digitaldirektør Christian Birkeland i TV 2.

Totalt blir det produsert 76 kamper i 4K-kvalitet fra Premier League denne sesongen. Hvilke kamper som sendes i 4K-kvalitet vil bli klart i god tid før hver serierunde.

4K betyr i korte trekk enda skarpere bilder og enda flere og bedre detaljer for seerne. En oppløsning i 4K betyr fire ganger så mange såkalte piksler som en HD-sending, som er det normale hos TV 2 Sumo i dag. Effekten legges ekstra godt merke til på direktesendt sport – som Premier League. Kompatibelt utstyr vil også kunne motta og spille av 5:1 surround-lyd i kamper der det tilbys, i tillegg til stereo.

- For å se kamper i 4K-kvalitet må man enten ha en Apple TV 4K som er koblet til en 4K/UHD-TV, eller direkte via TV 2 Sumo sin smart-tv app for nyere Samsung og LG TV-er (2019 eller nyere). Alternativt kan man bruke nyere kompatible projektorer, Android TV eller Chromecast-enhet som støtter 4K-oppløsningen, forteller Christian Birkeland.

For å få tilgang til Premier League i 4K må man enten ha Total-abonnement på TV 2 Sumo eller abonnementet «Premier League og sport». 4K-sendingene krever ingen tilleggsabonnement.

- Dette er et viktig steg for TV 2 Sumo som vi vet har vært etterspurt fra spesielt fotball-fansen. De skal konsentrere seg om kampen og om favorittlaget sitt. Og vi sørger nå for enda større TV-opplevelser, med den beste bildekvaliteten, forteller TV 2s digitaldirektør.

Det anbefales en god internettforbindelse for å se sendinger i 4K (minst 30 Mbit/s - anbefalt mer en 50 Mbit/s). Brukerens enheten bør også være koblet til nettverk via kabel og ikke trådløst. Sendingene i 4K har en oppløsning på 3840 x 2160p 20.0 Mbit/s; 50 fps.

Kontakter

Bilder

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er et av Norges største kommersielle mediehus. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

Slik blir «Allsang på grensen»-sommeren på TV 23.6.2021 13:30:00 CEST | Pressemelding

24. juni fyres årets «Allsang på grensen»-sesong i gang på TV 2. Det er duket for en stjernespekket sommer når det populære programmet i år markerer sin 15. sesong. Nå er artistlista klar, og i premieren er det Sissel Kyrkjebø, Kurt Nilsen, Ulrikke Brandstorp, Marcus & Martinus og deres søster eMMa som skal lede an i allsangen på Fredriksten festning i Halden - i tillegg til at statsministeren har meldt sin ankomst.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom