TV 2

TV 2 på lag med fotball-utfordrerne fra Grorud

Del

– Vi vil vise barn og ungdom som vokser opp her at de kan oppfylle drømmene sine, sier Faysal Ahmed, fotballspiller fra Groruddalen i Oslo. I TV 2-serien «Grorud underdogs» følger vi Faysal og resten av laget når utfordrerne rykker opp i OBOS-ligaen, hvor de ukentlig må kjempe mot overmakten.

GRORUD UNDERDOGS: Følg Faysal Mohamed Ahmed og resten av Grorud-gjengen på TV 2 Play fra 31. august. Foto: Grorud Fotball
GRORUD UNDERDOGS: Følg Faysal Mohamed Ahmed og resten av Grorud-gjengen på TV 2 Play fra 31. august. Foto: Grorud Fotball

Fotball er så mye mer enn toppklubber, skyhøye lønninger og rystende overganger. For mange har fotballen en annen og enda viktigere sosial funksjon, også her hjemme: En av Norges mest spennende fotballklubber er lille Grorud, fra en bydel i Oslo som ofte blir forbundet med utfordringer, bråk og negative avisoverskrifter. 

  Groruddalen er et område med utfordringer. Målet vårt er at vi skal vise barn og ungdom at de kan få til positive ting her, sier Grorud-spiller Faysal Ahmed (33).  Det er mye kulere å spille for Grorud og være med på å gjøre en forskjell for barna i området, enn å ha spilt i Eliteserien for Viking for eksempel, mener han.

Bydelens stolthet 

For mellom motorvei, skog og høyblokker finnes det barn og unge med store drømmer, og i dokumentarserien «Grorud underdogs» blir vi kjent med fotballklubben som huser lokale supertalenter, en ung, ambisiøs trener og et miljø som representerer hele verden. Klubben håper å være bydelens stolthet, men kjemper mot nedrykk med en ung stall og lite penger. Trener Eirik Kjønø(30) forteller om en fotballhverdag langt unna sportens glansbilde: 

  Nå er vi mot alle odds i OBOS-ligaen for første gang. Vi gjør det med det yngste laget. Ingen her lever av fotballenspillerne går enten på skole eller jobber fulltid.  

  Vi har ingen rike onkler, istemmer Faysal  Vi er den minste klubben i OBOS-ligaen, og spillerne er avhengige av å jobbe eller gå på skole for å få det til å gå rundt.  

Likevel er det ingen tvil om at spillerhjertene banker for dalen.  

–  Det er viktig for meg å spille for Grorud. Vi er vokst opp her i Groruddalen og det å være sjef på dette laget betyr veldig mye for meg, forteller lagkaptein Preben Mankowitz (30). 

Oppveksten på Romsås øverst i Groruddalen har gitt et av stortalentene på laget ekstra drivkraft. 

– Det er ikke så mange herfra som har lykkes. Det har vært mange talenter som ikke har klart å komme seg ut, og det har gitt meg ekstra motivasjon. Jeg skal ta det neste steget – jeg skal ikke være en av de som ble sett på som et stort talent og ikke kom noen steder, sier Omar BullyDrammeh (18) bestemt. 

David mot Goliat 

For TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen er «Grorud underdogs» like mye en klassisk utfordrerhistorie som en fotballserie. 

  Dette er en klassisk utfordrerhistorie med nye, ukjente helter og en klubb som har slått seg frem i norsk toppfotball mot alle odds. Dette er virkelig en gjeng å heie på og vi gleder oss til å fortelle historien om en skikkelig underdog. Vi har fått være tettere på et klubbmiljø enn noen gang tidligere og det gir seerne et unikt innblikk i oppturer og nedturer i en høydramatisk avslutning på sesongen. Jeg tror mange kan få et nytt favorittlag og ikke minst nye spillere å bli glade i når «Grorud underdogs» endelig kan rulles ut. Vi i TV 2 Sporten er i hvert fall blitt store fans, sier Vegard Jansen Hagen. 

«Grorud underdogs» er en dokumentarserie i åtte episoder, som har premiere tirsdag 31. august på TV 2 Play. Regi er ved TV 2 Sportens Christian Thorkildsen, som i fjor gikk til topps i klassen «Årets programserie web-TV» da MBL delte ut årets mediepriser. 

Kontakter

Håvard SolemSenior PR- og medierådgiver

Pressekontakt for Landskampen, Skal vi danse, Allsang på grensen, Helt Harald, Gullruten, TV 2 Sporten og TV 2s høstlansering.

Tel:934 35 922hvl@tv2.no

Bilder

GRORUD UNDERDOGS: Følg Faysal Mohamed Ahmed og resten av Grorud-gjengen på TV 2 Play fra 31. august. Foto: Grorud Fotball
GRORUD UNDERDOGS: Følg Faysal Mohamed Ahmed og resten av Grorud-gjengen på TV 2 Play fra 31. august. Foto: Grorud Fotball
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er et av Norges største kommersielle mediehus. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom