TV 2

TV 2 og staten enige om allmennkringkasteravtale

Del

TV 2 er snart kommersiell allmennkringkaster igjen. Avtalen mellom staten og TV 2 er signert og trer i kraft ved nyttår. Mediehuset bemanner nå opp, i all hovedsak ved hovedredaksjonen i Bergen.

– Dette er en gledens dag i hele TV 2. Det er også en stor dag for alle som bryr seg om mediemangfold, journalistikk og nyheter i Norge. Vi i TV 2 er glade for at avtalen med staten er kommet på plass og ser frem til fortsatt å fylle rollen som kommersiell allmennkringkaster, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes.

Onsdag morgen lanserte kulturminister Trine Skei Grande og TV 2-sjefen avtaleinngåelsen under en pressekonferanse i Media City i Bergen, der TV 2 i fjor flyttet inn i nye lokaler.

– Det er passende å markere denne dagen i de nye lokalene våre, som er hjem til en medie- og teknologiklynge som har vokst frem som følge av fremtidsrettet og tydelig mediepolitikk – og med stadig knoppskyting rundt TV 2. Vi bemanner nå opp med ti nye stillinger, primært ved hovedredaksjonen i Bergen, sier Sandnes.

I 1991 ble det bestemt at Norge skulle ha mer enn én allmenkringkaster og at NRK skulle få konkurranse. TV 2 fikk konsesjon som kommersiell allmennkringkaster året etter. Dette har gjort begge kanalene bedre, og norske seere har fått et langt bredere tilbud. Da konsesjonen forsvant med det gamle TV-nettet, risikerte Norge å gå tilbake til å bare ha NRK som allmenkringkaster og nyhetsformidler på TV.

– Fremsynte og modige politikere bestemte på 90-tallet at mangfold skulle erstatte monopol i allmennkringkastingen. Stortinget og regjeringen har nå vært like tydelige på at vi ikke kan gå baklengs inn i mediefremtiden. Det er det viktigste med denne avtalen, sier Sandnes.

Den nye avtalen om kommersiell allmennkringkasting er den første i sitt slag. Det har gått over ett år siden TV 2 søkte på avtalen. I løpet av den tiden har alle detaljer blitt grundig gjennomgått og klargjort i dialog mellom regjeringen, departementet og TV 2.

– Dette har vært en lang prosess, men det har vært viktig å gjøre dette riktig. Avtalen sikrer at TV 2s hovedkanal fortsetter å være en sterk, tydelig og reell konkurrent til NRK. Den sikrer fortsatt produksjon av riksdekkende egenproduserte nyhetssendinger, barne- og ungdomsprogram og nytt norsk film- og tv-drama. Vi har også forpliktet oss til å ha en sterk redaksjon i, og sende nyheter fra, hjertet vårt her i Bergen. Staten dekker til gjengjeld en del av merkostnaden, begrenset opp til 135 millioner kroner, sier Sandnes.

Kontakter

Bilder

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sport 1 og 2, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom