TV 2

TV 2 med rekordhøye investeringer i allmennkringkasting

Del

Allmennkringkasterregnskapet for 2021 viser at TV 2 investerer rekordhøye summer i oppdraget som allmennkringkaster. Over 520 millioner ble brukt til å lage nyhetssendinger, norsk film og drama, samt programmer for barn og unge.

- Vi er glade for at så mange setter pris på det vi leverer. Det er en helt spesiell tid, hvor troverdig og solid journalistikk, norsk kvalitetsinnhold, men også noen lysglimt i hverdagen fortsetter å være viktig. TV 2 som allmennkringkaster fokuserer nettopp på bredden i oppdraget i en tid der flere og flere satser på enkeltnisjer, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.

Rapporten, som ble overlevert til Medietilsynet torsdag 31. mars, er en redaksjonell oppsummering av hvordan TV 2 har levert på kravene i avtalen med staten, som dekker merkostnader opp til 135 millioner i året. Avtalen vektlegger særlig norskprodusert innhold, nyheter og tilstedeværelse utenfor Oslo. 

- TV 2s tilstedeværelse i Bergen, beriker mediemangfoldet og gir TV 2 et annerledes perspektiv enn de øvrige riksmediene. Det bidrar også til at medieklyngen i byen stadig vokser og utvikler seg. Den har en unik internasjonal posisjon, som gir store ringvirkninger langt utenfor Bergen by, sier Sandnes. 

Mediehuset overoppfylte gjennom året kravene til bemanning i Bergen, det såkalte 50-prosentkravet. TV 2 investerte også mer enn noensinne i nyheter, film og drama i 2021. Totalt har TV 2 inngått investeringsforpliktelser for over en halv milliard kroner i norsk innholdsproduksjon gjennom året.

- Som allmennkringkaster skaper TV 2 ringvirkninger og meravkastning. Dersom allmenkringkastere taper terreng i kampen om seernes oppmerksomhet med globale aktører, taper også den hjemlige debatten, det norske språket og den norske kulturen. Derfor er de så viktig at oppdraget utvikles videre, i takt med tiden og teknologien, sier Sandnes.

Regnskapet viser at TV 2 på hovedkanalen sendte 398 timer direktesendte nyheter, dobbelt så mange nyhetstimer som allmennkringkasteravtalen krever. I tillegg kommer sendingene på Nyhetskanalen, som gjennom 2021 har etablert seg som Norges fjerde største TV-kanal. I sum nådde TV 2 over 900.000 nordmenn daglig med TV-nyheter. 

- Vi ser at nordmenn samler seg rundt TV, spesielt under store nyhetshendelser. Det gjelder også på nye flater og er like tydelig i år. Da vi begynte å se konturene av en hverdag uten pandemi, ble vi kastet ut i ny usikkerhet av Russlands invasjon av Ukraina. De har også erklært krig mot frie, uavhengige medier, sier Sandnes. 

Les mer om hva TV 2 leverte i 2021 på denne nettsiden. Den detaljerte allmennkringkasterrapporten er levert til Medietilsynet. 

Se også https://tv2rapporten.no/ for en nettutgave av rapporten. 

Kontakter

Jan-Petter DahlPressesjef

For spørsmål om TV 2s innhold, TV 2 Play, seer- og strømmetall, og sportsrettigheter.
Kontaktperson for TV 2s leder- og redaktørgruppe.

Tel:+47 928 60 363jan-petter.dahl@tv2.no

Bilder

Last ned bilde
Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2. Foto: Eivind Senneset, TV 2.
Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2. Foto: Eivind Senneset, TV 2.
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.TV2.no

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom