TV 2

TV 2 leverte solide resultater i unntaksåret 2020

Del

Mediehuset TV 2 leverte et solid årsresultat, selv i 2020. Vekst på strømmetjenesten, utsatte sportsproduksjoner og kostnadskontroll ga et økt driftsresultat. Den enorme interessen for nyheter reduserte også merkostnadene for allmennkringkasteroppdraget.

Media City Bergen, hvor TV 2s hovedkontor ligger. Foto: Simon Skjelvik. Brandseth.
Media City Bergen, hvor TV 2s hovedkontor ligger. Foto: Simon Skjelvik. Brandseth.

–  TV 2s samfunnsoppdrag har i 2020 vist seg viktigere enn kanskje noen gang i vår snart 30 år lange historie. I en helt spesiell situasjon har vi holdt fokus på å levere viktig og relevant journalistikk samtidig som vi har gitt folk underholdning og helt nødvendige avbrekk i en ny og annerledes hverdag, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Omsetningen i TV 2 falt med 42 millioner kroner til 4.969 millioner kroner i 2020, mot 5.011 millioner året før. Virksomheten leverte et driftsresultat, etter resultat av tilknyttede selskap, på 486 millioner kroner, en økning på 16 %. Endringen i driftsresultat kom etter god vekst både i seertid og brukere på TV 2s strømmetjeneste, som passerte 500 000 abonnenter i 2020. I tillegg er resultatet vesentlig påvirket av utsatte sportsproduksjoner, et lavere aktivitetsnivå på noen områder og god kostnadskontroll, som til sammen har gitt lavere utgifter enn planlagt.

– TV 2 er ett av mediene nordmenn har aller høyest tillit til. Vi må fortsette å styrke oss på alle flatene de bruker. Derfor er vi er strålende fornøyde med å ha utviklet en strømmetjeneste med et bredt innholdstilbud, som folk bruker aktivt i hverdagen. Det skal vi bygge videre på i 2021, når tjenesten får et løft og skifter navn til TV 2 Play, sier Sandnes.

2020 var et helt spesielt nyhetsår der koronapandemien og det amerikanske presidentvalget preget store deler av året. Nyheter samlet mange flere nordmenn, og spesielt økte antallet unge seere kraftig. TV 2 Nyhetskanalen endte med en rekordhøy seerandel på 7,1 % i målgruppen 20-49 og TV 2s reklameinntekter relatert til nyhetsinnhold økte derfor i 2020

- I en tid med stor usikkerhet og tilsvarende informasjonsbehov i befolkningen, har redaktørstyrte medier som TV 2 hatt en ekstra viktig rolle i samfunnet. Det gjelder i alle aldersgrupper. Tallene viser tydelig hvor viktig allmennkringkastere er og vil være i fremtiden, sier Sandnes.

TV 2 leverer tjenester til staten gjennom allmennkringkasteravtalen. Den er satt opp slik at den dekker merkostnader knyttet til allmennkringkasting. De økte inntektene knyttet til nyheter, fører til at de merkostnadene blir lavere for 2020 enn de var i 2019.

- At merkostnaden blir lavere i 2020 enn tidligere, viser at allmennkringkasteravtalen fungerer slik den var tiltenkt. Avtalen bidrar til å sikre at vi er klare og sterke når vi trengs som mest. Det viser hvor verdifull gjennomtenkt og fremsynt mediepolitikk er. Vi ser frem til å levere allmennkringkasterregnskapet vårt senere mars, sier Sandnes. 

TV 2 konsernet hadde i snitt 979 årsverk gjennom 2020. Flertallet av disse årsverkene er knyttet til TV 2s lokaler i Media City Bergen. Selskapet er en del av Egmont-konsernet, en stiftelse som både reinvesterer overskuddet i utvikling av ny medievirksomhet, samt årlig bevilger penger til tiltak for å hjelpe utsatte barn og ungdom.

– Egmont er et konsern som har et langsiktig perspektiv på eierskapet i TV 2. Det har gitt oss trygghet til å fortsette utviklingen av TV 2, og til å satse offensivt på innholdssiden. I 2020 sikret vi oss en rekke attraktive sportsrettigheter, blant annet norsk fotball, sier TV 2-sjefen.

Regnskapet for Mediehuset TV 2 omfatter TV 2 Gruppen AS, TV 2 AS, Vimond Media Solutions AS, Aventia Media AS, Screen Story AS, Screen Story Film & TV AS, Broom.no AS, Broommarked AS, TV 2 Skole AS, TV 2 Invest AS, Wolftech Broadcast Solutions AS og Electric Friends AS.

Kontakter

Bilder

Media City Bergen, hvor TV 2s hovedkontor ligger. Foto: Simon Skjelvik. Brandseth.
Media City Bergen, hvor TV 2s hovedkontor ligger. Foto: Simon Skjelvik. Brandseth.
Last ned bilde
Sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2. Foto: Eivind Senneset.
Sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2. Foto: Eivind Senneset.
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er et av Norges største kommersielle mediehus. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom