TV 2

TV 2 inngår gigantavtale med NEP og DMC

Del

TV 2 har inngått Norges største sportsproduksjonsavtale, som er delt mellom de to selskapene NEP og DMC in Sports. Til sammen skal de to selskapene årlig produsere 1015 kamper fra en lang rekke idretter fra 2023 og frem til 2028. Alle kampene skal vises hos TV 2.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

TV 2 er hjemmebanen for norsk idrett og skal vise alt fra toppidrett til breddeidrett fra fotball, håndball, hockey, volleyball, innebandy og basketball i årene som kommer.  

NEP skal i hovedsak produsere Eliteserien, deler av OBOS-ligaen og noe annen fotball, mens DMC skal produsere deler av OBOS-ligaen, ishockey, håndball og øvrige hall-idretter. 

– TV 2 er hjemmebanen for norsk idrett i årene som kommer. Produksjonsselskapene er viktige partnere for oss når vi skal skape større oppmerksomhet rundt norsk idrett. Med NEP og DMC på laget, vil vi få produksjoner av ypperste kvalitet, tilpasset de ulike sportsrettighetene TV 2 sitter på, forteller Jens C. Knudsen, leder for produksjonsmodeller og partnerskap i TV 2. 

Mer effektive produksjoner med større fokus på bærekraft er en viktig del av avtalene som nå blir inngått.  

– Sammen med NEP og DMC har vi ønsket å designe en moderne og bærekraftig produksjonsflyt med sentraliserte kontroll- og produksjonslokaler. Det lar oss redusere antallet mennesker og mengden utstyr som må flyttes rundt om i landet mellom hver enkelt serierunde, og gir en klart positiv klimaeffekt, sier Knudsen.  

NEP er den ledende leverandøren av TV-produksjonsteknikk i Norden, og produserer toppsjiktet i norsk fotball i dag. NEP produserer i dag store deler av sporten for TV 2, samt flere av mediehusets underholdningsprogrammer. 

– Vi i NEP gleder oss til å fortsette i produksjonsrollen av norsk toppfotball. Med denne avtalen befester vi vår posisjon som Nordens ledende aktør innen TV-produksjon. Nye tider krever nye produksjonsmetoder, og vi har lagt et løp sammen med NFF og TV 2 om en ambisiøs klimanøytral produksjonsform. Dette blir et meget spennende og innovativt løft for bransjen og for oss som selskap, sier Morten Aass, President i NEP Nordic. 

DMC in Sports (DMC) er et medierettighets- og produksjonsselskap som tilbyr en rekke kringkastings- og digitale tjenester til medierettighetsbyråer, forbund, ligaer og kringkastere over hele verden. 

– Vår tekniske løsning er basert på innovative, moderne, miljøvennlige og kostnadseffektive løsninger, noe som er sentralt i vårt nye samarbeid med TV 2. Vårt partnerskap bidrar til at TV 2 kan gjennomføre sitt hjemmebane-prosjekt på en ny og innovativ måte, sier Daniel Franck, administrerende direktør og grunnlegger i DMC in Sports. 

De ulike idrettene krever ulike løsninger. Eliteserien og Obos-ligaen er klart de største produksjonene, med sentraliserte produksjonsløsninger kombinert med bruk av OB-busser og en sentralisert VAR-løsning for Eliteserien. For andre sportsrettigheter er det lagt opp til alt fra 2- til 10-kameraproduksjoner samt at TV 2 vil benytte AI-kameraer for de lavere divisjonene. 

Kontakter

Jan-Petter DahlPressesjef

For spørsmål om TV 2s innhold, TV 2 Play, seer- og strømmetall, og sportsrettigheter.
Kontaktperson for TV 2s leder- og redaktørgruppe.

Tel:+47 928 60 363jan-petter.dahl@tv2.no

Bilder

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.TV2.no

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom