TV 2

TV 2 ble saksøkt – vant på alle punkter

Del

Retten konstaterer at TV 2s journalistikk i programmet «Helsekontrollen» er basert på godt dokumentert kritikk og solid journalistisk håndverk.

Sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes, sier at TV 2 ikke kunne leve med et annet utfall av rettssaken.

– Vi mener dette er en riktig dom. Vi har på nytt fått bekreftet at vår kritiske journalistikk er berettiget og på ingen måte rettstridig. Dette var helt nødvendig for at TV 2 og andre redaksjoner skal kunne drive kritisk forbrukerjournalistikk.

PM International er et milliardkonsern som tjener enorme beløp på salg av kosttilskudd til forbrukere.

Sandnes mener det var svært viktig for mange flere enn TV 2 at helsekostgiganten ikke vant frem med sitt søksmål.

– Det er en belastning for den kritiske journalistikken når mektige næringsvirksomheter først prøver hva de kan for å ikke besvare journalistenes spørsmål, og deretter bruker alle sine ressurser på å trekke mediet og journalistene for retten i lange og kostnadskrevende prosesser.

Sandnes sier et selskap som TV 2 heldigvis har ressurser til å forsvare seg, men dette er ressurser som ellers kunne ha vært brukt til å lage mer god, kritisk journalistikk.

– For mindre medier kan slike prosesser i seg selv ta knekken på en redaksjon, uansett hvor rett den har hatt. Derfor betyr denne dommen mye, og jeg håper den vil få betydning utover denne konkrete saken.

Nøkkelord

Kontakter

Sissel Kruse LarsenAnsvarlig kommunikasjon og myndighetskontakt

Kontaktperson for henvendelser fra media om Mediehuset TV 2, datterselskaper, TV 2s leder- og redaktørgruppe, m.m.

400 75 001sisselkruse.larsen@tv2.no

Bilder

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no, TV 2 Mobil og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

Ny sesong med Bloggerne kommer våren 2020 med tre nye profiler18.9.2019 07:00:00 CESTPressemelding

I dag vises den siste episoden fra den ellevte sesongen av «Bloggerne», men snart er den populære serien tilbake med sin tolvte sesong på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo. De nye profilene vi blir kjent med i neste sesong er Joakim Kleven og Iselin Guttormsen, og det blir gjensyn med en tidligere «Bloggerne»-profil Anne Brith Davidsen. Vi får også følge Linnéa Myhre, Martine Lunde, Caroline Berg Eriksen og Sofie Nilsen når en ny sesong er tilbake våren 2020.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom