Skattebetalerforeningen

Tusenvis risikerer skattesmell

Del

Fristen for å levere skattemelding for næringsdrivende går ut 31. mai. Sannsynligvis kommer mange til å la være å levere, fordi de tror de slipper, og dermed risikerer de å måtte betale tusenvis av kroner i dagbøter.

– Jeg tror mange ikke er klar over at de faktisk risikerer dagbøter dersom de ikke leverer skattemeldingen nå i mai, sier Rolf Lothe, fagsjef i Skattebetalerforeningen.

Hvert år hjelper Lothe og de andre rådgiverne i Skattebetalerforeningen næringsdrivende og personlige skattytere med blant annet skattespørsmål. Lothe mener en ting er viktigere enn nesten alt annet når det gjelder skattemeldingen for næringsdrivende.

– Alle som mottar skattemeldingen for næringsdrivende må levere denne. Her skiller regelverket seg fra reglene for lønnsmottagere og pensjonister, der man kan la være å levere dersom alt ser riktig ut, sier Lothe.

Næringsdrivende må levere selv om de ikke har inntekt og selv om de ikke har hatt noe aktivitet i løpet av 2017. Nye regler som ble innført i fjor medfører at du kan straffes med tvangsmulkt for å la være å levere inn skattemeldingen for næringsdrivende dersom du har mottatt denne.

– Vi ser at det er mange som ikke er klar over dette. I fjor sendte Skatteetaten ut flere titalls tusen varsler om tvangsmulkt, og vi forventer, dessverre, at mange får ubehagelige overraskelser også i år, sier Lothe.

Nøkkelord

Kontakter

Om Skattebetalerforeningen

Skattebetalerforeningen
Skattebetalerforeningen
Kongens gate 14
0153 Oslo

22 97 97 00http://www.skatt.no

Skattebetalerforeningen er en selvfinansiert interesseorganisasjon med visjon om å gjøre din skattehverdag enklere. Foreningen ble stiftet i 1952, er partipolitisk nøytral, og har hjulpet og veiledet en lang rekke skattytere i 60 år.

For mer informasjon, se www.skatt.no

Følg saker fra Skattebetalerforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skattebetalerforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Skattebetalerforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom