Kirkens Bymisjon

Tusenvis av hjemmestrikkede oransje skjerf deles ut på “Årets varmeste dag”

Del

På Årets varmeste dag 1. november farger Kirkens Bymisjon Norge oransje. Et enormt strikkeengasjement over hele landet har resultert i tusenvis av oransje skjerf strikket på dugnad.

- Nå oppfordrer vi alle til å bære det oransje skjerfet i tiden fremover. Når du tar på deg det oransje skjerfet blir du ikke bare fysisk varm, men du viser også at du er for et varmere samfunn. Vi vil gjøre Norge til et varmere samfunn, hvor færre står utenfor, sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal.

For åttende året på rad deles det ut oransje skjerf helt gratis. Fra noen hundre skjerf delt ut i Oslo, til tusenvis av skjerf som deles ut i byer og tettsteder over hele landet. Kirkens Bymisjon kaller skjerfet for Norges varmeste skjerf, og dagen de deles ut blir Årets varmeste dag. Målet med strikkedugnaden er å spre varme – i faktisk og overført betydning.

- Det har vært et overveldende engasjement rundt årets strikkedugnad! Barn og skoleklasser, eldresentere, bedrifter og arbeidsplasser, og mange flere har strikket for et varmere samfunn. Det er erfarne strikkere og personer som prøver seg med strikketøy for første gang. Det varmer! sier Hvambsal.

Årets varmeste dag markerer også starten på Kirkens Bymisjons juleaksjon “Gled en som gruer seg til jul”. Samtidig som butikken gradvis fylles med julevarer, ønsker Kirkens Bymisjon å vise sin støtte for et varmere samfunn – hvor også færre gruer seg til jul. For mange forbindes ikke jula med glede. Blant annet hos mennesker i gatemiljøene er førjulen og høytiden ofte en smertelig påminnelse om ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å «stå utenfor». Derfor inviterer Kirkens Bymisjon inn til måltid og fellesskap i mange ulike sammenhenger i julen.

Presseinvitasjon 

Presse har anledning til å følge utdelingen som skjer i Oslo og andre steder i landet. I Oslo gjennomføres utdeling av skjerf fra klokken 6 til ca. 9 på morgenen, med utgangspunkt i Oslo S.

Ta kontakt for å gjøre avtale, eller for mer informasjon om lokale utdelinger.

Om oransje skjerf

Historien om de oransje skjerfene startet i 2010, da det ble oppdaget at en hjemløs som frøs benyttet et ullplagg som hang i bybildet for å varme seg gjennom natten. Ullplagget ble hengt opp igjen hver morgen, og tatt ned da natten nærmet seg.

Dette var starten på Kirkens Bymisjons strikkedugnad. Fra noen hundre skjerf i Oslo sentrum i 2011, er det i år strikket rundt 15.000 oransje skjerf av strikkere i hele landet. Mange av disse deles 1. november– helt gratis - i byer over hele Norge. Skjerfene er strikket av Kirkens Bymisjons gjester, brukere og frivillige, foreninger, pårørende, engasjerte bedrifter, næringslivsledere og privatpersoner i alle aldre.

Det oransje skjerfet er laget av varme, gir varme, sprer varme og oppfordrer til varme. Det oransje skjerfet er til mennesker som fryser, til mennesker som vil vise sin solidaritet med mennesker som fryser og som opplever utenforskap, og til mennesker som vil vise sitt ønske om et varmt og inkluderende samfunn.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon
Kirkens Bymisjon
Tollbugata 3
0152 Oslo

404 30 909http://www.kirkensbymisjon.no

Kirkens Bymisjon er en ideell organisasjon som arbeider i byer over hele Norge, blant mennesker som strever med hverdagen på ulike måter. Vår visjon er at mennesker i byen skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg. Kirkens Bymisjon vil påpeke og motvirke årsaker til at urett oppstår, avdekke krenkelser, gi hjelp og lindre nød. Kirkens Bymisjon har røtter tilbake til 1855. I dag er vi en ideell aktør som blant annet driver innen eldreomsorg, barnevern, rusomsorg og arbeidsmarkedstiltak. I tillegg til våre gatenære tiltak.  

Følg saker fra Kirkens Bymisjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kirkens Bymisjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kirkens Bymisjon

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom