Sony Music Norway

Turab slipper julelåta "Der du er"

Del

Det å føle tilhørighet et sted er noe vi alle lengter etter. Og kanskje spesielt i jula? For når høytiden inntreffer stopper verden alltid litt opp og det er ingen andre steder man ønsker å være enn sammen med menneskene man er glad i.

26. november slipper Turab sin magiske juleballade «Der du er».

Turab sin første julelåt bærer preg av tristhet og håp når han synger om desperasjon for tilhørighet i jula. Det er en svevende tilværelse som kommer tydelig fram både i tekst, melodi og fremførelse av låta.

«Der du er» handler om å høre hjemme et sted. Dette stedet kan være en person eller en plass du føler tilhørighet til og trygghet hos. For alle vil jo bare bli elsket, ivaretatt og høre til, og låta beskriver nettopp denne redselen for å ikke ha sine nærmeste rundt seg i en tid som jula. - Turab

Turab legger og til: «Og det skal nevnes at låta tar opp klimakrisen, at vi må kutte ned på å spise dyr og tenke mer på miljøet – i hvert fall hvis vi vil fortsette å feire jul!»

Låta er skrevet sammen med produsent Ronny Janssen for en stund tilbake og har lenge ligget og støvet i en skuff. Det var først nå 24-åringen fra Manglerud i Oslo kjente det var riktig å hente den fram og gi den ut - trolig som den første norsk-pakistanske og muslimske artisten til å slippe en julelåt.

Jeg synes det er viktig å snakke om tilhørighet og inkludering spesielt i jula. Jul for meg handler om å samles med de man er glad i og skape inkluderende tradisjoner - uansett kultur eller religion, uansett familie eller venner. For jul kan feires på forskjellige måter! - Turab

Og Turab fortsetter: I jula er det er ingen andre steder jeg heller ville vært enn med familien min som elsker meg så høyt. Dessverre er det ikke alle som har noen å være med i jula og da kan juletiden være ekstra tung og vanskelig. Jeg håper låta kan bidra til forståelse og samhold, og det å tenke på og hjelpe de som ikke har like mye som en selv. Alle fortjener å kjenne seg elsket, ivaretatt og inkludert i jula! 

«Der du er» er ute 26. november på alle plattformer.

Kontakter

Bilder

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

Adele slipper albumet 3019.11.2021 12:30:00 CET | Pressemelding

30, det nye albumet fra den globale superstjernen Adele er nå ute overalt. Det etterlengtede albumet kommer i kjølvannet av singelen «Easy On Me», som har holdt førsteplassen på den amerikanske hitlisten Billboard Hot 100 siden den ble sluppet for fire uker siden. I Norge har den vært nummer en i tre av fire uker og har allerede streamet til gull. Sporet har slått streaming-, radio- og hitliste-rekorder verden over. Adele hadde også premiere på låtene «I Drink Wine», «Hold On» og «Love Is A Game» via TV-spesialen Adele One Night Only. TV-spesialen ble det mest sette underholdningsprogrammet i USA i år og trakk flere seere enn Oscar-utdelingen. I Norge kan man se det i sin helhet på NRK 1, fredag 26. november klokken 23:15. 30 har blitt utropt av kritikere som Adeles, til dags dato, beste album. Rolling Stone skriver «Adele has never sounded more ferocious» i deres 5-stjerners anmeldelse av platen. Videre forteller de at 30 er det beste Adele-albumet til nå. Variety sier seg enig og bes

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom