BankAxept

Tungrockere tæppet kortet til rekord

Del

Det ble tæppesuksess på Norges største rock- og metalfestival, Tons of Rock. For første gang kunne festivalen tilby kontaktløs betaling til tørste rockere fra mer enn 50 land.

Terje Slagnes Lynghjem er en ihuga KISS-fan som fikk oppleve heltene sine på Tons of Rock.  Foto: Michael Solbakken
Terje Slagnes Lynghjem er en ihuga KISS-fan som fikk oppleve heltene sine på Tons of Rock. Foto: Michael Solbakken

På årets Tons of Rock samlet hele 40.000 rock- og metalfans seg for første gang på Ekeberg. Kiss, Mayhem, Gluecifer og Satyricon er noen av headlinerne som Tons of Rock kunne skilte med.

- Det fungerte utrolig bra å ha kontaktløs betaling på et så stort arrangement som Tons of Rock. Å tæppe kortet gir en mye bedre flyt, høyere omsetning og bedre stemning både foran og bak kassene, sier festivalsjef Jarle Kvåle i Tons of Rock.

Ferske tall fra Espos viser at seks av ti tæppet betalingskortet sitt på festivalen, og at omsetningen per hode er det høyeste noensinne.

Høyere beløpsgrense, mer salg
Tæpping av kortet har endret betalingsvanene i både eldre og yngre aldersgrupper. 1. april valgte Vipps, i samarbeid med bankene, å heve beløpsgrensen fra 200 til 400 kroner for når man må taste PIN-kode. Det slo godt ut for salget på Tons of Rock.

- Svært mange velger å kjøpe med seg to - tre øl når de først skal kjøpe noe å drikke. Og mange kjøper også T-skjorter med favorittbandet sitt. Da hjelper det mye at folk kan tæppe betalingskortet sitt, sier han.

I følge Vipps vil bankene i løpet av 2019 bytte ut alle tradisjonelle bankkort med kort som har innebygget kontaktløs funksjon. Når også beløpsgrensen er økt fra 200 til 400 kroner, slipper du å taste PIN-kode like ofte som før.

-Tæpping med kort blir trolig mer vanlig enn å sette kortet inn i terminalen og taste PIN-kode, sier kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps.

Frivillige fra hele verden
På Tons of Rock samles hele det globale rock- og metalsamfunnet. De besøker hverandre i inn- og utland og betraktes som en stor familie med ihuga fans.

- Vi har folk som jobber frivillige for oss år etter år, og de kommer fra 22 ulike land til Norge for å bidra. Det synes jeg er fantastisk, sier Jarle Kvåle.

At 25.000 mennesker velger å tæppe betalingskortet er avgjørende.

-  Når kundene tæpper kortet sparer både de frivillige bak kassene og kundene mye tid som de heller kan bruke på god musikk, sier Kjærnes.

Kontakter

Bilder

Terje Slagnes Lynghjem er en ihuga KISS-fan som fikk oppleve heltene sine på Tons of Rock.  Foto: Michael Solbakken
Terje Slagnes Lynghjem er en ihuga KISS-fan som fikk oppleve heltene sine på Tons of Rock. Foto: Michael Solbakken
Last ned bilde

Lenker

Om BankAxept

BankAxept
BankAxept
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

BankAxept har som oppgave å utvikle nye betalingsløsninger for en verden i konstant forandring. 

1. juli 2018 fusjonerte BankAxept med BankID og Vipps til en felles organisasjon; Vipps AS. Det nye selskapet utgjør Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Det nye selskapet eies av bankene i Norge.

Følg saker fra BankAxept

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra BankAxept på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra BankAxept

Du kan alltid tæppe med kortet – men de fleste tror grensen er på 200 kroner2.4.2019 10:24:00 CESTPressemelding

En undersøkelse gjennomført av Yougov på vegne av Vipps viser at nesten halvparten av befolkningen tror at grensen for å tæppe med bankkortet går ved 200 kroner. Kun fire prosent mener det ikke er noen grense, - og de har rett. Det er ingen grense for å tæppe kortet, men det er en grense for når du må taste PIN-kode. Fra 1. april heves grensen til 400 kroner. Frem til nå har du imidlertid måttet taste PIN-kode ved alle kjøp over 200 kroner, og det er muligens der misforståelsen ligger. Nå har Vipps AS i samarbeid med bankene valgt å heve denne grensen til det dobbelte for bankkort med BankAxept. Dette vil gjøre handleopplevelsen raskere og enklere for både brukere og butikker.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom