Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Tune deg inn på skisesongen med Skredpodden

Del

Årets vinter er rett rundt hjørnet, og i dag lanserer Snøskredvarslingen i Norge og CARE Skredpodden. Med interessante gjester og spennende tema er målet å øke kunnskapen om skredutfordringer og gjøre folk i stand til å ta trygge valg i vinter.

I år har Snøskredvarslingen i Norge og Center for Avalanche Research and Education (CARE) laget en podcastserie kalt Skredpodden. Podcasten er for de som vil til fjells – og tilbake igjen. 

Atferdsøkonom, frivillige og filmprodusenter

Skredpodden er en erstatning for de populære skredkveldene som normalt holdes i vinterhalvåret, men som i år ikke arrangers av hensyn til smittevernregler. Målet er å hjelpe folk til å ta trygge valg på tur og forebygge skredhendelser.

– I Skredpodden har vi invitert gjester fra ulike fagfelt og disipliner, blant annet en atferdsøkonom, ski- og skuterkjørere, frivillige i redningstjenesten, skredvarslere og skifilmprodusenter. Felles for de alle er at de ønsker å dele sine erfaringer og kunnskap med lytterne våre, sier seksjonssjef i NVE og forsker ved CARE Rune Engeset.

Ny episode på torsdager

Nye episoder av Skredpodden publiseres hver torsdag nå i starten, og deretter annenhver torsdag utover i sesongen.

– Håpet er at vi har laget en podcast som både toppturentusiaster, turgåere og skuterkjørere kommer til å høre på i bilen på vei til fjells, mens de prepper ski eller mekker skuter, sier programleder i Skredpodden og forsker ved CARE Audun Hetland.   

Lytt til Skredpodden på Spotify, Podcast Addict, Pod ChaserDeezer, Player FM og Podcast Index eller Buzzsprout

Følg med på oppdaterte snøskredvarsler på varsom.no

Motta varsler på SMS og/eller e-post (gratis)

Følg oss på Twitter og Facebook

Varsom er en tjeneste levert av Norges vassdrags- og energidirektorat, i samarbeid med Statens vegvesen og Meteorologisk institutt. Målet er å hindre tap av liv og verdier knyttet til flom, snø-, jord- og fjellskred og isforhold i Norge.

Center for Avalanche Research and Education er et kompetansesenter for forskning og utdanning ved UiT Norges arktiske universitet, i samarbeid med NVE.

Kontakter

Rune Engeset, seksjonssjef i NVE og forsker på CARE: tlf 990 38 868
Audun Hetland, forsker på CARE/UiT: tlf 930 41 612

Snøskredvarslingen (NVE):
– Telefon: 488 80 100, mellom klokken 07-20 alle dager, ikke SMS
– E-post: snoskredvarsling@nve.no

NVEs pressetelefon:
– Telefon: 489 97 667

Bilder

Lenker

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Lav eksportkapasitet, fulle magasiner og lave priser preget driften av kraftsystemet i 202016.6.2021 11:16:00 CEST | Pressemelding

Strømnettet i 2020 var preget av høye magasinfyllinger gjennom hele året og lavere tilgjengelig handelskapasitet enn normalt. Flaskehalsinntektene endte på 2 408 MNOK i 2020, og systemansvarligs kostnader ble noe redusert i 2020 sammenliknet med året før. Det viser rapporten Driften av kraftsystemet 2020, utarbeidet av Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME).

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom