TUI Norge

TUIs ferieatlas: Britene og nederlenderne velger Tyrkia, Franskmenn foretrekker Sicilia, mens resten av Europa har Hellas som sin klare sommerfavoritt

Del

TUIs Ferieatlas kartlegger reisemønsteret til TUIs gjester fra 13 land og er basert på faktiske bestillingstall og søketrender. Årets tall viser at majoriteten av Europeere velger Hellas, Mallorca har falt i popularitet og man unner seg mer luksuriøse reiseprodukter i sommer.

Cameo Island - Zakynthos - Greece
Cameo Island - Zakynthos - Greece

-  At Hellas er en så soleklar favoritt har nok mye med deres håndtering av pandemien å gjøre, og folks positive erfaringer fra sommeren 2020. Det skal også nevnes at Hellas alltid har vært populært, men i år er det enda flere enn normalt som vil legge ferien til greske destinasjoner, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonssjef i TUI i Norge.

 Nordmenn velger det kjente

TUIs ferieatlas er basert på bestillingstall fra 13 av TUIs hovedmarkeder i Europa, og 2,8 millioner bestillinger for sommersesongen 2021. Hellas overgår Spania i samlet antall bestillinger. Kreta overgår Mallorca for første gang i det tyske markedet, og minst endringer i reisemønster ser vi hos oss i Norden, der bestillingsmønsteret er i tråd med tidligere år. Nordmenn, svensker, dansker og finner vil reise til Hellas, Spania, Tyrkia og Kypros også i 2021. Dagens tall viser at nordmenn sikrer seg ferie i utlandet i juli, august og september. Stavanger og Bodø er de mestselgende avreiseflyplassene.

- Vi nordmenn vet godt hva vi vil ha når vi nå skal planlegge utenlandsferien. Vi velger kjente og kjære destinasjoner, vi går for nostalgi fremfor nyheter, og vi spanderer på oss en ekstra oppgradering eller mer eksklusive hoteller når vi nå planlegger sommeren, sier Aspengren.

Nordmenns Topp 5 reisemål for sommeren:

  1. Kreta
  2. Rhodos
  3. Mallorca
  4. Kypros
  5. Samos

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Cameo Island - Zakynthos - Greece
Cameo Island - Zakynthos - Greece
Last ned bilde

Lenker

Om TUI Norge

TUI Norge
Lille Grensen 7
0159 Oslo Oslo

08100http://www.tui.no

TUI Norge er i dag en del av TUI Nordic, og er med en markedsandel på 20 % den største aktøren på det nordiske reisemarkedet. TUI Norge ble etablert i 1973 og tilbyr pakkereiser, fly og cruise. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Italia. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUI fly Nordic og Nazar.

Følg pressemeldinger fra TUI Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TUI Norge

Kofferten står klar, nå skal nordmenn ut å reise - vekst i reisesalget i hele landet14.4.2021 13:00:00 CEST | Pressemelding

Siste salgstall fra TUI viser at reiselysten fester seg i hele landet, og reisearrangøren melder om nær dobling i feriesalget den siste uken. Den største andelen av de reisende ønsker å reise til utlandet fra og med september, tallene viser vekst i alle sesonger som ligger ute til salg. Skolenes høstferier og juleferier er veldig populært blant barnefamilier, og jevnt over kjøper nå nordmenn dyrere ferieprodukter enn normalt.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom