Trygg Trafikk

Trygg Trafikk: Vær forsiktig på veien ved skolestart

Del

Det er skolestart, og for mange ferske førsteklassinger innebærer det deres første virkelige møtet med trafikken. Trygg Trafikk har en klar oppfordring til alle – vær ekstra oppmerksom i trafikken og la gjerne bilen stå hvis du kan.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

– Det er summen av mange tiltak som gjør en skolevei trygg. Skolene skal gi trafikkopplæring og kunnskap, foreldre må øve sammen med barna og alle som kjører bil må ta ekstra hensyn rundt skolene.

Det sier fungerende opplæringssjef i Trygg Trafikk, Kenneth Minde.

At mer enn 600.000 barn i grunnskolealder – 60.000 av disse spente førsteklassinger med lite trafikkerfaring – igjen er ute i trafikken, kan nemlig også bety farer.

La bilen stå hvis du kan!

– Mange skoler er plaget av mye trafikk rundt skoleområdet. Det kan lett skape farlige situasjoner. Selv om mange familier er avhengige av bil i hverdagen, ønsker vi at så mange som mulig tenker gjennom om de egentlig trenger å kjøre og hente på skolen, fortsetter Minde.

Han tror enda flere foreldre har mulighet for å legge til rette for at barna kan gå eller sykle til skolen.

– Vi voksne har ansvar for at alle barn – ikke bare våre egne – har en trygg skolevei. Trengsel og uoversiktlige situasjoner ved skoleporten blir en daglig risikofaktor. Så hvis du må kjøre, går det an å parkere et stykke unna og gå den siste biten.

Ønsker flere Hjertesoner

Trygg Trafikk anbefaler at man etablerer Hjertesone rundt skolen.

– Det blir stadig flere Hjertesone-skoler her i landet. Det er positivt, fordi vi mener dette er det beste enkelttiltaket vi har for å skape tryggere skoleveier, slår Minde fast.

Hjertesone innebærer en trafikksikker sone med lite biltrafikk. De barna som blir kjørt slippes av i droppsoner utenfor skolen, og «Hjertesone» kan også bety tiltak som følgegrupper, hjertesonevakter på utsatte steder eller bedre sykkelparkering.

Foreldre kan selv ta kontakt med FAU, skole eller kommunen for å finne ut hvordan de kan lage «hjertesone» rundt sin skole.

Kontakter

Bilder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Last ned bilde

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom