TV 2

True crime om Dung Tran Larsen-saken kommer på TV 2

Del

22 år gamle Dung Tran Larsen fra Bergen kom hjem med sitt nyfødte barn en sommerdag i 2007. Kort tid etter forsvant hun sporløst. Etter en av Norges dyreste etterforskninger står politiet fortsatt uten klare svar på hvor hun ble av. Nå kommer det true crime-serie på TV 2 om den mystiske forsvinningen.

Dung Tran Larsen flyttet fra Vietnam til Norge for å gifte seg med en nordmann hun kun hadde møtt noen få ganger. Hun bosatte seg i mannens hjem i Bergen. I huset bodde også hennes svoger, svigerfar og svigermor.

18. juni 2007 fikk Dung sitt andre barn på Kvinneklinikken i Bergen. Kun fem dager senere, på sankhansaften, ble hun observert for siste gang. Først 20. juli samme år ble hun meldt savnet av ektemannen. 

Politiet begynte raskt å lete etter den norsk-vietnamesiske kvinnen, og siden forsvinningen er det blitt gjennomført mer enn 100 søk etter Dung Tran Larsen. 

I august 2007 ble alle fire som bodde i huset arrestert, mistenkt for å stå bak forsvinningen. De ble imidlertid løslatt samme høst, til tross for at politiet mente det kun var én løsning på denne saken: Noen i familien visste hva som hadde skjedd med Dung. 

I 2009 ble saken henlagt. Nå, 14 år senere, har Dungs familie fortsatt ikke fått svar på hva som skjedde med 22-åringen. 

– Dette er en sterk og hjerteskjærende historie om en ung kvinne som søker lykken i et fremmed land, men som i stedet får en helt annen, og tragisk skjebne. Dung Tran Larsen ble trolig utsatt for en kriminell handling, og tilbake sitter pårørende både i Norge og Vietnam som ønsker svar. Vi håper at serien kan bidra til dette, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen. 

True crime-serien forteller Dungs historie, ser nærmere på den omfattende etterforskningen, og undersøker om det er nye spor eller tips som kan føre til en oppklaring. Serien produseres av Mothership Entertainment. 

– Dung-forsvinningen er en svært spesiell sak om en ung mor som blir sporløst borte, der flere medlemmer av nær familie blir siktet. Saken er fremdeles et åpent sår i Vest politidistrikt, og flere i politiet har ikke gitt opp håpet om å løse saken, sier Monika Yndestad, journalist i Mothership Entertainment.

Tidligere etterforskningsleder i Vest Politidistrikt, Bent Arild Raknes, er med i teamet som går gjennom saken på nytt.

Også politimannen som har vært aller tettest på saken, politiinspektør Tore Salvesen, medvirker i serien. 

– Selv om saken er formelt henlagt og det har gått over 14 år siden Dung forsvant, har vi i politiet fortsatt et berettiget håp om å finne henne. Noen der ute må sitte på opplysninger som kan medvirke til at hun blir funnet. Disse ønsker vi å komme i kontakt med. I tillegg har vi gjennom årene samlet store mengder etterforskningsmateriale og vi vil fortsette å samle og bearbeide informasjon vi får om denne forsvinningen. Familien til Dung trenger svar, og vi håper tv-serien kan være med å gi dem dette, sier Salvesen.

«Hva hendte med Dung?» produseres i fire episoder, og kommer på TV 2 og TV 2 Play. 

Nøkkelord

Kontakter

Siril Vatne MelingPR- og medierådgiverTV 2 / PR- og medieavdelingen

Pressekontakt for Skal vi danse, Petter og Svein stikker, Norges nye megahit, Sommerhytta, Bislett bnb, Etter lørdag, Hjerteslag

Tel:97043166Siril.VatneMeling@tv2.no

Bilder

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.TV2.no

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom