Trude Drevland deler sine tradisjoner

10. mars lanseres kokeboka "Trudes tradisjonsmat" av Trude Drevland og Geir Håkonsund. Drevland har samlet alle sine favorittoppskrifter – fra barndommens smaker i Melbu til festmåltider i Bergen.
Kjærligheten til mat og gleden i å samle venner og familie over et godt måltid, har fulgt Drevland gjennom hele livet. I denne boka byr hun på oppskrifter fra Melbu der hun vokste opp, arvede retter fra mor, farmor og gode venner, og boka bærer preg av at Trude er født i en tid der man lagde alt fra bunnen av.
Matlaging som trøst
Å lage mat er også blitt en form for terapi for kokebokforfatteren, og har hjulpet henne gjennom mang en vanskelig stund.
-I de tyngste periodene i livet har jeg søkt trøst i matlaging, sier Drevland.
Hun har alltid funnet ro og glede i å planlegge måltider, lage sauser, bake rundstykker og servere de lekreste festmåltider.
En motreaksjon mot det raske og flyktige livet
Dette er tradisjonsmat som det tar tid å lage, og kokebokforfatteren koser seg gjerne med et glass vin mens hun kokkelerer. Hun tenker på denne langsomme formen for matlaging, der man nyter selve prosessen, som et viktig motstykke til vår moderne tid der alt skal gå fort, og man er påkoblet den digitale sfæren til enhver tid.
-Jeg føler sterkt på at samfunnet har vokst i en retning der ting haster mer og mer, og at vi ikke lenger er like opptatt av å samles rundt et godt måltid og bare snakke, sier hun.
"Trudes tradisjonsmat" byr ikke på kjapp og slankende mat for folk i tidsklemma. Her skal maten først og fremt være god, lekker og en måte å samle kjære og nære.
-Denne boken er for meg en mulighet til å få bringe videre en mattradisjon som nok er annerledes enn den mattradisjonen som er nå, sier Drevland.
Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervju.
Nøkkelord
Kontakter
Julie KalagerPressesjef
Tel:92 62 98 73julie.kalager@bonnierforlag.noBilder





Om Bonnier Norsk Forlag
Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Gaza-roman utforsker litteraturens rolle i krig17.10.2025 11:10:10 CEST | Pressemelding
Rachid Benzines Biblioteket i Gaza undersøker hvor viktig det er å holde fast ved fortellinger – og hvilken kraft en historie kan ha når alt annet rakner.
Kritikerrost forfatter tett på døden17.10.2025 07:07:00 CEST | Pressemelding
Lasse W. Fosshaug skriver med ømhet og svart humor om døden som en del av livet i sin nye roman Over ditt lik.
- Alle som elsker noen, har evnen til å kunne bli et monster16.10.2025 10:21:59 CEST | Pressemelding
I femte bind av portalfantasyen Arkin – Lysets vokter er Arkin klar til å gå i krigen for vennen Melion og den nye verdenen han er blitt kjent med. Han begir seg mot Skjebneklippen, fast bestemt for å bekjempe de gigantiske bautaene – og befri Melion fra den onde Nemeroths fangenskap.
Live og Ronny feirer fem år på lufta med bok15.10.2025 07:21:26 CEST | Pressemelding
Post i pipa er en hjertevarm samling fortellinger fra podkasten «Julestemning med Live og Ronny» på NRK Radio.
De sprøeste, søteste, seigeste og mest julete kakene du kan bake13.10.2025 09:17:12 CEST | Pressemelding
Som en moderne eventyrsamler har Lise Mari Stang-Jacobsen lett etter det beste norske familier har å by på fra sine arveoppskrifter. Resultatet er en samling med nydelige småkaker, myk smultbakst, formkaker og julebrød som igjen kan skape nye juletradisjoner.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom