NBBL - Norske Boligbyggelag

Tror boligprisene skal stige enda mer

Del

Seks av ti forventer stigende boligpriser.

Christian Frengstad Bjerknes (Foto: nyebilder.no)
Christian Frengstad Bjerknes (Foto: nyebilder.no)

59 prosent av husholdningene forventer stigende boligpriser neste 12 måneder. Andelen som tror på boligprisoppgang har dermed økt med mer enn fem prosentpoeng den siste måneden. Dette kommer frem i en undersøkelse Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) har gjennomført i samarbeid med Opinion.

Kun syv prosent tror på boligprisfall. De som bor i Oslo tror på høyest boligprisvekst. 

- Den store optimismen blant husholdningene er ikke overraskende og må sees i lys av at boligprisene har snudd fra nedgang til oppgang de siste månedene. En utvikling drevet av blant annet bedre utsikter i norsk økonomi og fallende arbeidsledighet, sier Christian Frengstad Bjerknes, seniorrådgiver i NBBL.

Selv om presset i markedet og boligprisveksten nå tiltar, har NBBL likevel litt mer nøkterne forventninger.

- Lavere befolkningsvekst og høy boligbygging kan bremse prisveksten. Og ikke minst så venter vi at Norges Bank øker styringsrenten i september. Hvorvidt dette veier tyngre enn bedringen i norsk økonomi er usikkert, men det kan legge en demper på husholdningenes optimisme utover høsten, avslutter Bjerknes.

Kilde: Et representativt utvalg på 1002 respondenter ble stilt følgende spørsmål: "Sammenlignet med i dag, hvordan tror du nivået på boligprisene der du bor vil være om 12 måneder?"

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Christian Frengstad Bjerknes (Foto: nyebilder.no)
Christian Frengstad Bjerknes (Foto: nyebilder.no)
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL - Norske Boligbyggelag
NBBL - Norske Boligbyggelag
PB 452 Sentrum
0104 Oslo

http://www.nbbl.no

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) er interesseorganisasjonen for boligbyggelag. 41 boligbyggelag er tilsluttet NBBL. Boligbyggelagene har 1.020.000 medlemmer og forvalter omlag 510.000 boliger i over 12.700 boligselskap over hele landet.

Følg saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom