SINTEF

Trond Simonsen blir ny forskningssjef i SINTEF Community

Del

Trond Simonsen er ansatt som ny forskningssjef for Bygninger og Installasjoner i SINTEF Community i Oslo.

Trond Simonsen går fra jobben som miljøsjef i Entra til SINTEF. Foto: SINTEF
Trond Simonsen går fra jobben som miljøsjef i Entra til SINTEF. Foto: SINTEF

I SINTEF vil Simonsen få ansvar for en avdeling bestående av 50 forskere og rådgivere som jobber innen byggeteknikk, energi og inneklimaproblematikk, miljø og bærekraft samt sanitær og våtrom. I tillegg har avdelingen ansvar for flere laboratorier.

Trond Simonsen vil inngå i ledergruppen til SINTEF Community, og vil delta i utviklingen av instituttet og realisering av mål og strategier. Konserndirektør Siri Hunnes Blakstad tror bakgrunnen til den nye forskningssjefen vil være svært viktig i instituttets videre utvikling:

– Trond vil få en viktig oppgave i å styrke instituttets posisjon på de fagområdene forskningsavdelingen i Oslo har ansvar for. Han vil også få en nøkkelrolle innen markedsarbeid og synlighet i relevante nettverk i næringen og internt i SINTEF, sier konserndirektør Siri Hunnes Blakstad.

Trond Simonsen har gått gradene fra å ha fagbrev som heismontør, via ingeniørutdanning innen automasjon, til mastergrad i Industrial engineering and mangagement ved NTNU i 1998. Han har også en executive master i Grønn vekst og konkurransekraft fra BI i 2021. Yrkeskarrieren har han tilbrakt i Schindler Group og Entra ASA, der han har vært i 13 år.

– Tronds bakgrunn innen miljø, digitalisering og forretningsutvikling i Entra er midt i blinken for vår strategi framover – både med tanke på videreutvikling av avdelingens fagområder, men også innen oppdragsforskning og samarbeid med kunder innen både privat og offentlig sektor, understreker Blakstad.

Trond Simonsen gleder seg til å ta fatt på arbeidet og å få til enda mer samarbeid mellom forskningen og næringen i de viktige årene vi har foran oss.

– Det er heldigvis mange foroverlente aktører som allerede jobber med å finne gode løsninger for klima og bærekraft, så dette blir et spennende skifte, sier han.

– Jeg er så heldig å ha fått truffet en del av medarbeiderne allerede, og ser frem til å bli bedre kjent med dem og lære mer om all kompetansen de sitter på. Jeg ser også frem til å sette meg inn i prosjektene som det jobbes med, og ikke minst hvilke prosjekter som står på ønskelista, sier Simonsen.

Trond Simonsen starter i SINTEF Community 1. januar 2022.

Kontakter

Bilder

Trond Simonsen går fra jobben som miljøsjef i Entra til SINTEF. Foto: SINTEF
Trond Simonsen går fra jobben som miljøsjef i Entra til SINTEF. Foto: SINTEF
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no

Følg pressemeldinger fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SINTEF

Ny industriklynge for CO2-fangst-og-lagring i Midt-Norge7.12.2021 11:12:45 CET | Pressemelding

En ny industriklynge skal undersøke muligheter og utfordringer knyttet til CO2-fangst-og-lagring (også kjent som CCS) for bedrifter i Midt-Norge. Industriklyngen har fått navnet CCS Midt-Norge og skal kartlegge veien til mulig utvikling av infrastruktur for CO2-håndtering i regionen. Denne infrastrukturen vil blant annet gjøre det mulig for midt-norsk industri å lage lavutslippsprodukter, som forventes å kunne gi økt verdi i fremtiden.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom