Trond Moi lanserer bærekraftig Farmen-kokebok!

«Maten & Moi» er proppfull av lekre og smakfulle retter, tryllet fram av få, enkle ingredienser. Her er også tekster om hans kjærlighet for smør, om hans respekt for jernpannen, og de andre deltakernes tanker om Trond og maten de fikk. Og ikke minst, er det også en personlig beretning som først nå blir fortalt av den folkekjære kokken. Det handler om en utfordrende barndom og ungdomstid, en elsket far som slet psykisk, og om et viktig valg som Trond måtte ta for framtida.
Tronds drivkraft i livet er preget av alt dette. "Mitt lodd i livet er å gjøre andre glade", kan vi ofte høre ham si. Eller: "Gi, så skal du få!" Under Farmen-oppholdet var det som om ungdomstida kom tilbake. Han vokste opp i Sarons Dal-miljøet i Kvinesdal, og foreldrene hadde alltid "åpent hus". Hit kom gjerne vanskeligstilte som trengte omsorg og takly, og de fikk bo på gården i dager eller uker. Som regel var det alltid ti gjester ekstra ved middagsbordet, og Trond så den store verdien i å hjelpe og glede andre med god mat:
"Først og fremst lærte denne perioden meg at noe av det viktigste i livet er å ta vare på andre og hverandre, og at alt i verden ikke er bare svart eller hvitt. Foreldrene mine har nok mye av æren for at jeg elsker å samle og glede andre."
På Farmen kunne han igjen oppleve at å åpne dørene til kjøkkenet og diske opp med god mat til de andre deltagerne, kunne hjelpe på humøret for alle på gården. Alt han opplevde skrev han ned i notatboken sin. Her ble det etter hvert tanker om livet på gården, refleksjoner over hva som er viktig i livet, og hendelser fra oppveksten som formet ham. Trond bestemte seg for at tiden var inne for å fortelle litt om dette nå, fordi det viser hvorfor han er som han er. Og mens han skrev steg også motet, til å tørre å fortelle, for sin egen del, men også for andre som har opplevd vanskelige ting som barn. Han ville være et eksempel på at det hjelper å snakke om det.
"Min far hadde bipolar lidelse, men fikk ikke diagnosen og hjelp med problemene før han var blitt gammel. Min mor skjermet nok søsknene mine og meg for nedturene hans."
I dag er familien det viktigste Trond har, noe brevet han fikk i serien også bekreftet. Det var lengsel og tårer, men også den godheten han trengte for å gå hele veien. Og som han selv sier:
"Jeg lever med mange minner fra oppveksten som har satt seg i ryggraden, men alt det gode mine foreldre har gitt meg, har jeg valgt å legge øverst i ryggsekken."
Boka utkommer i dag, 20.02.23.
Baksidetekst:
I TV 2-serien Farmen kjendis tar Trond Moi den naturlige rollen som kokk på gården, og briljerer med lekre og smakfulle retter. Nå kan du også skape hverdagsgourmet på kjøkkenet – akkurat som mesterkokken! Han viser deg hvordan du med få ingredienser kan trylle fram bærekraftig, sunn og ikke minst smakfull mat.
Under oppholdet på Steinsjøen gård noterte Trond oppskrifter, nostalgiske matminner fra barndommen, tanker om livet og sterke opplevelser fra oppveksten. Bli med inn i kokkens kladdebok og univers, og ta del i Tronds store lidenskap for mat og mennesker.
Trond Moi er den eneste som har vunnet Norgesmesterskapet i kokkekunst tre år på rad. Han var gründer for restaurantkjeden Bølgen & Moi sammen med Toralf Bølgen, og driver nå restauranten Hos Moi på brygga i Kristiansand.
Nøkkelord
Kontakter
Ingvill Refsnes FlaatenPressekontaktEgmont People
Bøker og podcast
Bilder






Lenker
Om Story House Egmont
Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.
Følg pressemeldinger fra Story House Egmont
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Story House Egmont
Han ble kjent som hele Norges jomfru – men er han fortsatt jomfru?25.4.2025 15:59:58 CEST | Pressemelding
Det får vi nå vite, når nettserien om Fabian endelig lanseres på NULL47. En serie om unge gutter, psykisk helse, press, skam og sex i 2025.
Hva er det Messi, Yamal og Ødegaard har til felles?11.4.2025 14:14:35 CEST | Pressemelding
Nå vil en av Norges største fotballprofil lære barn og ungdom de råeste triksene til proffene, med sin bokutgivelse «Fotballskills – lær deg proffenes beste triks og finter».
Ny innholdsansvarlig for magasinet Jakt11.4.2025 10:49:02 CEST | Pressemelding
Stian Valderhaug er ansatt som innholdsansvarlig for magasinet Jakt i Story House Egmont. Valderhaug har lang erfaring som magasinmaker, og kommer fra stillingen som digital redigerer i Klikk.
Bakeren og Kokken fortsetter å vokse – oppnår rekordomsetning i 20243.4.2025 09:17:29 CEST | Pressemelding
Bakeren og Kokken, som er ledende i Norden innen kjøkkenmaskiner, redskaper og interiør til kjøkkenet, oppnådde i 2024 sin høyeste omsetning noensinne og en kraftig økning i lønnsomhet. Omsetningen beløp seg til 966 millioner SEK (816), og driftsresultatet (EBITDA) til 42 millioner SEK (33)
Story House Egmont Norge tilbake med gode tall13.3.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Story House Egmont i Norge kan glede seg over et godt resultat for fjoråret. Resultatregnskapet for 2024 viser et overskudd (EBIT) på 34 mill. NOK.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom