Norges Rytterforbund

Tre Gylandsryttere seiret i Sverige

Del

Rita Eiesland Holen, Kine Belland og Sigrid Høgevold fra Gyland Hestesportslag vant hver sin klasse ved et internasjonalt stevne i distanseridning i Sverige søndag.

Rita Eiesland Holen  vant CEI2* 120 km med hesten Smj Pershan. Foto: Alf Magne Sjøveian
Rita Eiesland Holen vant CEI2* 120 km med hesten Smj Pershan. Foto: Alf Magne Sjøveian

Rita Eiesland Holen, Kine Belland og Sigrid Høgevold deltok i det svenske Dackerittet i Växjö.

Rita Eiesland Holen galopperte først over mållinjen i CEI2* 120 km med hesten Smj Pershan, og tok seieren i klassen som hadde 13 deltagere. De 12 milene brukte ekvipasjen 07:44:36 på å tilbakelegge, og gjennomsnittsfarten var 15,50 km/t.

-Rittet var for meg en herlig start på veien mot EM/VM. Alt gikk på skinner fra start til mål med topp karakterer fra veterinærene hele dagen. Løypene var fine, og solen skinte. Alt i alt veldig fornøyd med dagen, og ikke minst mitt team som sto på som groomer fra morgen til kveld. Det var ekstra gøy at alle FEI-klassene endte med norsk seier, sier Rita Eiesland Holen.

Kine Belland red sin Ase Rahyeelah på beste måte gjennom ti mil i svensk terreng. Klokken stoppet på 06:07:53, med snittfart på hele 16,31 km/t. Det ga seieren i klassen.

-Det gikk over all forventning. Jeg er superfornøyd med rittet. Hesten gikk akkurat i tempoet jeg håpet hun kunne gå, etter at siste ritt i utlandet var i 2019. Hesten fikk vist at all trening og fokuset de siste to årene på å få en sterk og god galopp har gitt resultater, så det er veldig gøy at hesten viser seg sterkere etter koronapausen. Rittet var en del av oppkjøringen til nordisk mesterskap på hjemmebane i Gyland 18.juni, så da er det en god følelse med et godt gjennomført ritt nå. Og så er det jo bare helt rått å være norsk i Sverige når vi klarer å ta seieren i alle FEI-klassene på rittet, virkelig ekstra gøy når vi er en hel gjeng som gjør det så bra. Vi gleder oss veldig mye til nordisk nå med så mange hester på topp, sier Kine Belland.

Sigrid Høgevold stilte til start i juniorklassen og red ti mil på hesten Sollis Magnat. Etter seks timer, 15 minutter og 51 sekunder i salen kunne hun notere seg fullført og godkjent ritt samt klasseseier. Gjennomsnittsfart var 15,96 km/t. Hun forteller om en meget god opplevelse.

-Det var fint vær, fantastiske løyper, gode arrangører, og ikke minst en godt velfungerende hest gjennom hele dagen. Vi red for det meste alene i løypene og hesten taklet det bra, fysisk og mentalt, til tross for at han enda er ung og uerfaren. Når alt under reise, på stevneplassen og i løypene gikk så bra, smakte det ikke akkurat dårlig med en seier i tillegg, smiler Sigrid.

Malene Bergersen Bakken fra Indre Haugaland Ryttersportklubb var den fjerde norske rytteren som vant i Sverige. Hun debuterte i 2* juniorklasse og red 12 mil på hesten Shanameh.

Resultater

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Rita Eiesland Holen  vant CEI2* 120 km med hesten Smj Pershan. Foto: Alf Magne Sjøveian
Rita Eiesland Holen vant CEI2* 120 km med hesten Smj Pershan. Foto: Alf Magne Sjøveian
Last ned bilde
Kine Belland red sin Ase Rahyeelah til seier i timilsklassen. Foto: Alf Magne Sjøveian
Kine Belland red sin Ase Rahyeelah til seier i timilsklassen. Foto: Alf Magne Sjøveian
Last ned bilde
Det var mange som ble glade da Sigrid Høgevold vant juniorklassen i 100km med hesten Sollis Magnat. Foto: Alf Magne Sjøveian
Det var mange som ble glade da Sigrid Høgevold vant juniorklassen i 100km med hesten Sollis Magnat. Foto: Alf Magne Sjøveian
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Rytterforbund

Norges Rytterforbund
Norges Rytterforbund
Postboks 5000
0480 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.rytter.no

Norges Rytterforbund ble stiftet 10.desember 1915 og med rundt 32 500 medlemmer er i dag det 11 største særforbundet i NIF.  Tilsluttet NRYF er det ca 340 klubber, og 17 kretser. NRYF bygger sine aktiviteter på idrettens grunnverdier. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse, ærlighet og dyrevelferd. Videre skal alle aktiviteter i regi av NRYF tilrettelegges på en slik måte at sikkerheten settes i høysetet.

Følg pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Rytterforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

Endelig full stevneaktivitet på Epona Ryttersenter igjen2.5.2022 17:37:08 CEST | Pressemelding

Det er tett oppunder tre år siden sist Epona Ryttersenter var sentrum for internasjonal ryttersport. En ufrivillig pause kom naturlig nok i kjølvannet av pandemien, men i helgen var det endelig masse god dressur på Sørlandet, i form av det internasjonale dressurstevnet Norway Open Dressage. – Dette har vært etterlengtet, vi kjente at vi virkelig har savnet dette nå, sier stevneleder Linne Eidsaa.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom