EL og IT Forbundet

Trapper opp streiken i GlobalConnect

Del

Fra tirsdag 29. juni går ytterligere 9 ansatte ut i streik i det internasjonale teknologi- og telekommunikasjonsselskapet. Da vil 24 medlemmer i EL og IT Forbundet og Norsk Jernbaneforbund streike for et lønnstillegg på linje med resten av arbeidslivet i Norge.

- I Norge har vi et sett med spilleregler i det organiserte arbeidslivet, som at lønn blir fastsatt i forhandlinger, og at rammen fra frontfagsforhandlingene blir respektert. Vi streiker for at også GlobalConnect skal respektere dette, sier leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen.

I tillegg til et lønnsoppgjør med en ramme på linje med resten av norsk arbeidsliv krever vi at alle medlemmer skal få lønnstillegg og at GlobalConnect forplikter seg til å få på plass et rettferdig lønnssystem.

Vurderer ytterligere opptrapping

9 personer inngår i det andre streikeuttaket. Disse kommer i tillegg til de 15 som ble tatt ut forrige torsdag. De streikende arbeider blant annet med leveranse av internettlinjer, IPVPN og kapasitetsaksesser. I det nye uttaket er det hovedsakelig ansatte som arbeider med salg.

-  Dersom selskapet ikke endrer holdning til disse forhandlingene vil vi vurdere ytterligere opptrappinger, sier nestleder i LO Stat, Lise Olsen.

GlobalConnect,tidligere Broadnet, er et teknologi- og telekommunikasjonsselskap som leverer kommunikasjonsløsninger fra jord til sky basert på egen infrastruktur, i Danmark, Sverige, Finland, Norge og det nordlige Tyskland.

Appellerer til bedriftens kunder

Samtidig som streiken trappes opp sender LO Stat, EL og IT Forbundet og Norsk Jernbaneforbund et brev til de største kundene til GlobalConnect (brevet er vedlagt denne meldingen).

For ytterligere informasjon, kontakt:

Lise Olsen, LO Stat, 90066207

Jan Olav Andersen, EL og IT Forbundet, 908 55 826

Tor Egil Pålerud, Norsk Jernbaneforbund, 48104309

Dokumenter

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet
EL og IT Forbundet
Torggata 12, 8 etg., 0181 Oslo
0168 Oslo

23063400http://www.elogit.no

EL og IT Forbundet har 38 000 medlemmer og er en landsomfattende sammenslutning som organiserer lønnstakere innenfor IKT-, energi- og elinstallasjonsbransjen.

Følg pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom