Fremtind

Trangt om plassen på sjøen i sommer

Del

Sommerferien står for døren, og mange lokkes ut på bølgene i år også. Pass på så du ikke må parkere båtdrømmen før ferien er over.

Det går mot nok en hjemmesommer for folk flest. En undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av Fremtind, forsikringsselskapet til Sparebank 1 og DNB, viser at omtrent halvparten av oss planlegger å være hjemme i sommer.

Travelt på sjøen

Det ser ut til at det blir en travel tid på sjøen i år, som i fjor: 1 av 20 oppgir at de planlegger båtferie.

– Vi merker allerede nå at det er flere som er ute i båt, og vi ser en økning i båtskader. Så langt i år har vi 30 prosent flere skadesaker enn til samme tid i fjor, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Til sammenligning økte skadesakene på båt med 25 prosent fra 2019 til 2020.

Ikke ødelegg båtferien før den har begynt

– Båtverkstedene melder at de har begrenset kapasitet i sommer. Dersom noe skjer med båten din, kan du altså risikere å måtte vente til høsten for å få den reparert. Det er jo en ekstra god grunn til å ta det rolig på sjøen i sommer, sier Nielsen.

Skadeforebyggeren forteller at det er en økning i antall båter som synker, og at det har vært en økning på om lag 40 prosent på sammenstøt fra 2019 til 2020.

Ferske båteiere bør lære seg å kjenne skjær og holmer der de ferdes, og bli gode på navigering for å unngå grunnstøting. Alle bør kunne Sjøveisreglene, og vite når man har vikeplikt.

– Det er mange nye båtfolk, som ikke har så mye erfaring. Det kan være lurt å holde seg unna de mest populære stedene, hvor det er mange båter på liten plass, til du har fått mer erfaring med å kjøre båt. Ikke overvurder dine egne ferdigheter! Kos deg og nyt sommeren i rolig tempo, oppfordrer Nielsen.

Gode råd til ferske båtførere:

  • Hold deg unna de mest trafikkerte områdene
  • Vær varsom og ikke begi deg inn i trange områder
  • Lær deg Sjøveisreglene og husk når du har vikeplikt
  • Ikke overvurder båtferdighetene dine

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Fremtind

Fremtind
Fremtind
Postboks 778 Sentrum
0106 Oslo

http://www.fremtind.no

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom