Avinor

Trafikkstatistikk for Avinors lufthavner mars 2020

Del

Totalt 1 985 805 reiser ble foretatt over Avinors lufthavner i mars. Påskeutfarten sterkt redusert på grunn av koronasituasjonen.

Totalt 1 985 805 reiser ble foretatt over Avinors lufthavner i mars.
Dette er en reduksjon på 56 prosent sammenlignet med året før, og nedgangen skyldes koronasituasjonen.

- Konsekvensene for flytrafikken ble for alvor synlig et stykke ut i mars, noe som forklarer at nedgangen for måneden totalt er 56 prosent og ikke mer, forklarer kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor.


Dramatisk fall i påsketrafikken
Avinor anslår en nedgang i flytrafikken i påskeuken på mellom 90-95 prosent. 

- Antall reisende er den siste tiden redusert med rundt 95 prosent, og påsken er ikke noe unntak, avslutter Ulverud.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom 2100 - 0630 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Lenker

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom