NRK

Tove Bjørgaas tilbake til USA

Del

Den erfarne utenriksjournalisten blir ny USA-korrespondent for NRK.

Tove Bjørgaas. Foto: Ole Kaland/NRK
Tove Bjørgaas. Foto: Ole Kaland/NRK

Tove Bjørgaas (48) har jobbet i NRKs utenriksredaksjon siden 2003. Hun har to ganger tidligere vært korrespondent i USA, i periodene 2006-2010 og 2014-2018, og har dekket seks amerikanske presidentvalg. 

Hun har mastergrad i internasjonal økonomi og amerikansk utenrikspolitikk fra Johns Hopkins University i Washington D.C. (2001) og journalistutdanning fra daværende Høgskolen i Oslo (1997). 

 Jeg brenner virkelig for USA der jeg har tilbrakt mange år av livet. De siste årene har vært svært dramatiske for amerikanerne. Jeg gleder meg til å fortelle fra dette landet slik det utvikler seg etter pandemien og etter Trump.  Sammen med min gode kollega Lars Os blir det kjempegøy å ta NRKs USA dekning videre, sier Tove Bjørgaas.  

Hun vokste opp i Svolvær, men kom til USA første gang som 16-åring og har bodd der i til sammen 14 år. 

Bjørgaas har de siste årene vært en av programlederne i podkasten «Krig og Fred». I 2011 ga hun ut boka «Frykt og forandring, Barack Obamas USA» 

 En av våre mest erfarne  

 Tove Bjørgaas er en av våre mest erfarne utenriksjournalister. Hun har tett og nær kunnskap til USA som hun har opparbeidet gjennom flere tiår. Hun har gjennom valgkampen og valget i fjor vist at hun kan formidle en komplisert politisk situasjon på en god og tilgjengelig måte. Gjennom arbeidet med «Krig og fred»-podkasten fikk hun også fram nye og unge stemmer fra USA. Vi ser fram til hva hun kan få til av journalistikk i perioden som USA nå går inn i. Selv om nyhetstrykket er mindre etter at Donald Trump tapte valget, er ikke USAs problemer løst, sier fungerende fagredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen.  

Lars Os er allerede ansatt som korrespondent i Washington D.C. og vil være på plass i den rollen fra august i år. Han har vært fotograf og videojournalist for NRK i USA siden 2017. 

Kontakter

Bilder

Tove Bjørgaas. Foto: Ole Kaland/NRK
Tove Bjørgaas. Foto: Ole Kaland/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom