Norges idrettsforbund

Tor Helge Skretting er fylkesvinner til prisen Årets ildsjel

Del

Som en av de sentrale drivkreftene i kampen for å få etablert Norges første innendørs velodrom, var det helt naturlig at Tor Helge Skretting ble overrasket nettopp i Velodromen på Sola onsdag ettermiddag. Skretting er én av totalt 11 fylkesvinnere som kjemper om den gjeve prisen Årets ildsjel. Prisen deles ut på Idrettsgallaen i Trondheim 8. januar.

Tor Helge Skretting er fylkesvinner til prisen Årets ildsjel. Foto: Vetle Sebastian Nilsen Eggen
Tor Helge Skretting er fylkesvinner til prisen Årets ildsjel. Foto: Vetle Sebastian Nilsen Eggen

Tor Helge Skretting har jobbet utrettelig for sykkelsporten, både lokalt, regionalt og nasjonalt i over 40 år. Onsdag fikk han beskjed fra Are Strandli at han er en av 11 finalister til å vinne prisen Årets ildsjel.

Se video fra overraskelsen og last den ned her. 

Juryens begrunnelse:

Tor Helge Skretting startet opp sykkelgruppen til IL Havdur i 1975, og etablerte i 1990 Sola Cykleklubb, hvor han har vært leder i flere tiår. Han har selv vært syklist, men det er på det administrative plan har utmerket seg. I over 40 år har han jobbet utrettelig for sykkelsporten, både lokalt, regionalt og nasjonalt. Skretten har hatt utallige roller, verv og funksjoner innen sykkelsporten og idretten, og i en årrekke vært blant annet arrangør, rittleder og kommissær for både lokale ritt og mesterskap.

Skretting er en ekte ildsjel, som brenner for idretten generelt, og sykkelsporten spesielt. På begynnelsen av 80-tallet dukket ideen om å få sykkel-VM til Norge, med blant annet det formål at da måtte det bygges en innendørs sykkel-velodrom. Siden de første tankene har Tor Helge arbeidet målbevisst om å få realisert en sykkel-velodrom i Norge. Velodromen som anlegg har selvsagt vært et mål i seg selv, men det viktigste for Tor Helge har vært å få en trygg arena for rekruttering for barn og unge inn i sykkelsporten. Han fikk også bygget en utendørs minivelodrom for barn i Hålandsmarka samt et tilhørende klubbhus for at barn/unge skulle ha et samlingspunkt rundt sykkel.

Skretting har også tatt på seg hovedansvaret med å få gjennomført både UM, NM og Master NM innendørs på Norsk jord for første gang i 2021. Hans engasjement og iver etter å legge til rette for rekruttering til breddeidretten inkludert paraidrett er unik, og smitter og inspirerer andre, både unge og eldre.

Om priskategorien Årets ildsjel:

Over hele landet er det tusenvis av frivillige ildsjeler som gjennom hele året legger ned en uvurderlig innsats for sine klubber og utøvere. Vinneren mottar prisen for Årets ildsjel under Idrettsgallaen. Årets ildsjel deles ut i samarbeid med Norsk Tipping.

Følgende kriterier må være oppfylt for å bli nominert:

1. Årets ildsjel har, uansett alder, gjort en solid frivillig, uegennyttig innsats i idretten utover det man kan forvente i den spesielle tiden vi har vært igjennom.
2. Årets ildsjel kan ikke være ansatt i klubben

Det velges ut 11 fylkesvinnere som i november 2021 vil bli overrasket av en idrettsprofil. Juryen for Årets ildsjel vil plukke ut tre finalister av de 11 fylkesvinnerne. Juryen består av Kjetil André Aamodt, Marit Bjørgen, Olaf Tufte, Aida Dahlen, Are Strandli, Heidi Støre, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Silje Norendal og Berit Kjøll. 

Les mer om Idrettsgallaen

Kontakter

Bilder

Tor Helge Skretting er fylkesvinner til prisen Årets ildsjel. Foto: Vetle Sebastian Nilsen Eggen
Tor Helge Skretting er fylkesvinner til prisen Årets ildsjel. Foto: Vetle Sebastian Nilsen Eggen
Last ned bilde
Are Strandli overrasket Tor Helge Skretting. Foto: Vetle Sebastian Nilsen Eggen
Are Strandli overrasket Tor Helge Skretting. Foto: Vetle Sebastian Nilsen Eggen
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom