Fri Flyt

Topptursesong: Nå kommer Narvik-guiden på engelsk

Del

15 år etter førsteutgaven kommer lokalkjente Mikael af Ekenstam sin guidebok «Toppturer rundt Narvik» på engelsk. Det åpner topptursesongen for flere internasjonale turister.

De mest spektakulære fjellene har ikke en egen skiheis. De krever manuell bestigning på feller. Slike turer i Narvik-regionen har Mikael af Ekenstam gått siden begynnelsen av 90-tallet og jevnlig tatt med seg besøkende journalister og fotografer fra utenlandske skiblader. Få andre kan påberope seg såpass god lokalkunnskap! 

Nå som Ski Touring Around Narvik er tilgjengelig på engelsk, vil det åpne regionen for nye entusiaster. Toppturer på ski er en økende interesse verden over og med en engelsk oversettelse av den lokale guideboka åpnes mulighetene for enda flere tilreisende. 

«- En engelsk versjon av denne boka er det mange som har etterspurt siden jeg og fotografen Lars Thulin lagde den opprinnelige versjonen i 2004» sier Mikael. «Nå kan vi endelig formidle de unike kvalitetene til dette området til nye turister og tiltrekke skientusiaster fra hele verden.»

Han er sikker på at Narvik bare har begynt å fylle sitt potensiale som skidestinasjon. «Det er mange som søker seg nye opplevelser utenfor Lofoten og Lyngen. Jeg vil si at dette området på mange måter er bedre enn begge de to.» 

Sikkerhet i fjellet er et stadig mer aktuelt tema. «Skredulykkene som har vært i Nord-Norge i år viser at det er svært viktig å vise forsiktighet og å velge tur etter forhold og evne.» Boken alene vil ikke redde deg ut av et skred, men den inneholder verdifull kunnskap, forteller han.

 «Med en guidebok har man viktig informasjon som kan bidra til å gjøre bedre vurderinger på tur. Blant annet viser turbeskrivelsene hvordan man kan unngå de mest skredutsatte fjellsidene. Denne informasjonen kompletterer informasjonen man får fra gjeldende skredvarsel», sier Mikael.

 Boka inneholder turbeskrivelser til 82 fjell og 6 traverser i Narvik, Skjomen, Ballangen, Efjorden, Tysfjorden, Bogen, Grovfjorden, Gratangen, Lavangen, Hunddalen, Riksgränsen, Björkliden og Abisko.

Ski Touring Around Narvik kan bestilles på friflytbestill.no

Ønsker du å anmelde boka? Vil du skrive en artikkel om boka eller forfatteren?

Ta kontakt med Mikael på 906 300 82 eller micke@topptur.nu

Har du spørsmål om bestilling e.l., kontakt 97654025 / forlag@friflyt.no

 

Nøkkelord

Kontakter

Audun Holmøy Røhrt, audun@friflyt.no, 90744818
Mikael Af Ekenstam, mail, tlf

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om Fri Flyt

Fri Flyt
Fri Flyt
Postboks 4767, Nydalen
0473 Oslo

22 04 46 00http://www.friflyt.no
Fri Flyt er bladet for frikjøring og bratt friluftsliv. Fri Flyt Forlag gir ut toppturbøker, sykkelbøker og friluftslivsbøker av høy kvalitet.

Følg saker fra Fri Flyt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fri Flyt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fri Flyt

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom