OsloMet

Tøffere konkurranse om å studere ved OsloMet

Del

Årets opptakstall viser at søkerne til de fleste studiene ved OsloMet er enda bedre kvalifisert enn i fjor. Poenggrensene går opp for en større bredde av utdanningene ved universitetet.

(Foto: Benjamin A. Ward / OsloMet)
(Foto: Benjamin A. Ward / OsloMet)

Hele 22 av studiene i det samordna opptaket til det nye universitet i Oslo har nå over 50 i poenggrense for å få studieplass.  

 Selv om antall studiesøkere over hele landet har gått noe ned, har poenggrensene ved de fleste studiene ved OsloMet gått opp. Det sier noe om hvor høye vitnemålskarakterer årets ferske søkere har med seg, og at søkerne er målrettede i sine valg av studier, sier prorektor for utdanning ved OsloMet, Nina Waaler.  

Økonomi og ledelse topper lista over studiene ved OsloMet med hardest konkurranse om plassene, med 62 i poenggrense. 

 Vi ser videre at det ikke bare er gode opptakstall til noen få “trendstudier”, men at de nye studentene har søkt seg til en større bredde av våre utdanninger i år, sier Waaler.  

Eksempelvis har poenggrensene økt betydelig for helsefaglige studier som farmasi, radiografi og bioingeniør.  

 

Digitaliseringssamfunnet påvirker 

OsloMet har fremdeles økende poenggrenser til studier innenfor teknologi og digitalisering. Design og kommunikasjon i digitale medier er det tredje vanskeligste studiet å komme inn på ved OsloMet i år, og studier innenfor data- og informasjonsteknologi, medier og kommunikasjon, og bibliotek- og informasjonsvitenskap har alle svært gode tall.  

Waaler er ikke overrasket over den økte pågangen. 

 Med den raske og altomfattende digitaliseringen av samfunnet som kontekst, er det naturlig med et trykk på studier som gir digital kompetanse, som vil være svært ettertraktet i arbeidslivet fremover, sier hun. 

OsloMet har fortsatt en stor økning i antall kvinner som søker seg til IT-studier, med 20 % flere som har fått plass.  

– Det kan tyde på at universiteter og høyskoler har nådd frem med budskapet om at IT ikke bare handler om koding, men om å utvikle løsninger for ulike fagområder i samfunnet, sier Waaler. 

Stabile tall for sykepleie og lærer 

Til tross for færre søkere til de store sykepleie- og lærerutdanningene i år enn i fjor, fortsetter poenggrensene å være stabile.  

- Vi har gode og bevisste søkere, og jeg er glad for at det er bra tall for utdanning til yrker som handler om å arbeide med mennesker og gjøre en forskjell for andres liv. Slik kompetanse vil samfunnet alltid ha stort behov for, sier prorektor Waaler. 

OsloMet har også en oppgang i søkere til barnevern- og barnehagelærerutdanningene, og barnevernutdanningen har en markant økning i andel menn som har fått studieplass - 26 % i år mot 14 % i fjor.  

- Dette er et resultat av at vi i år innførte tilleggspoeng for mannlige søkere på barnevernstudiet, og vi er glad for å se at tiltaket har hatt effekt, sier Nina Waaler. 

OsloMet har også en økning i antall menn som vil bli sykepleier. 

Etterspørsel etter tegnspråk-plasser 

OsloMet har hatt en politisk satsing på tegnspråkfaget de siste årene, som følge av et stort dokumentert behov for tegnspråkkompetanse i samfunnet, spesielt i skolen.  

Søkertallene og poenggrensene til bachelor i tegnspråk og tolkning øker betydelig, og understreker at det er et stort behov for flere studieplasser.

Topp 10: poenggrenser ved OsloMet

1      Økonomi og ledelse, deltid, årsstudium – 62 poeng

2      Økonomi og ledelse, heltid, årsstudium – 60 poeng

3      Design og kommunikasjon i digitale medier, årsstudium, deltid – 58,9

4      Farmasi, bachelor – 57,7

4      Kunst og design – mote og produksjon – 57,7

6      Medier og kommunikasjon, årsstudium – 57

7      Bioingeniør, bachelor – 56,1

7      Drama og teaterkommunikasjon, årsstudium – 56,1

7      Ortopediingeniør, bachelor – 56,1

10   Fysioterapi, bachelor – 55,7

 

Strømming av pressekonferansen om høyere utdanning.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

(Foto: Benjamin A. Ward / OsloMet)
(Foto: Benjamin A. Ward / OsloMet)
Last ned bilde
Prorektor Nina Waaler (Foto: Sonja Balci / OsloMet)
Prorektor Nina Waaler (Foto: Sonja Balci / OsloMet)
Last ned bilde

Dokumenter

Om OsloMet

OsloMet
OsloMet
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.oslomet.no

OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.

OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.

OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.

Følg saker fra OsloMet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom