Norges Kampsportforbund

Tøff trekning for norsk OL-håp i taekwondo

Del

Richard Ordemann (27) er allerede historisk som første mannlige OL-deltaker i taekwondo fra Norge. Ordemann er en av 16 utøvere i klassen -80 kg, og trekningen er nå gjennomført. I første runde møter Ordemann Saleh Elsharabaty fra Jordan. De to utøverne har kun møtt hverandre to ganger tidligere – begge ganger har Elsharabaty trukket det lengste strået.

Richard Ordemann. Foto: Syver Aas Bakke.
Richard Ordemann. Foto: Syver Aas Bakke.

Trekningen for Richard Ordemanns klasse finner du her.

Ordemanns 1.rundekamp mot Elsharabaty går kl. 13:15 lokal tid mandag 26. juli. Selve klassen starter kl. 9:15 lokal tid. Du kan følge vår Instagram-konto @kampsportlandslagene for fortløpende oppdateringer frem mot, og under, konkurransene.

Les tidligere saker om Richard Ordemanns vei til OL her:

Kun sterke navn

På Ordemanns side av tablået finner man i tillegg til Elsharabaty regjerende OL-mester Cheick Sallah Cisse. Verdensener Maksim Khramtcov fra Russland er på andre siden av tablået.

– Som forventet blir veien til medalje krevende; da det kun er 16 utøvere per klasse i OL møter man kun de sterkeste motstanderne. Hver eneste kamp er vanskelig å spå med tanke på utfall – det eneste som er sikkert er at man må prestere opp mot sitt aller beste for å komme videre, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

- Elsharabaty er ranket på 6 plass i verden, mens Richard er ranket på 11. plass. Hvis Richard vinner denne kampen, vil han i kvartfinalen møtte vinneren av kampen mellom Achraf Mahboubi fra Marokko og Cheick Sallah Cisse fra Elfenbenskysten. Sistnevnte er regjerende olympisk mester, så dette vil i så fall bli en tøff kamp. David Cook, landslagstrener for Norge, har frem mot OL naturligvis studert og analysert alle motstandere, og lagt planer for hvordan Richard Ordemann kan vinne, forteller Jacobsen.

Gode erfaringer fra tidligere kamper

Når det gjelder tidligere resultater fra kamper mot de andre 15 utøverne i klassen er disse positive for Ordemanns del.

- Richard har aldri møtt 6 av utøverne i klassen. Av de 9 han har møtt tidligere er det kun 3 han ikke har slått tidligere, og går han opp mot sitt beste er han en reell medaljekandidat. Han har forberedt seg godt frem mot mesterskapet, og gleder seg til å vise seg frem i Tokyo, avslutter Jacobsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Richard Ordemann. Foto: Syver Aas Bakke.
Richard Ordemann. Foto: Syver Aas Bakke.
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2021 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom