Avinor

To nye tårntjenester overføres til Bodø

Del

Torsdag 8. september ble tårndriften ved lufthavnene i Rørvik og Namsos overført til Avinors fjernstyrte tårnsenter i Bodø.

Foto: Øystein Løwer/Avinor
Foto: Øystein Løwer/Avinor

− Etter overføringen av Namsos og Rørvik AFIS (aerodrome flight information service) har vi nå åtte AFIS-tårn i drift fra det fjernstyrte tårnsenteret i Bodø, sier Jan Gunnar Pedersen, konserndirektør for flysikring i Avinor.

Han forteller at de med dette har kommet enda et skritt videre med etableringen av det fjernstyret tårnsenteret.

− Fra både Namsos og Rørvik kommer det fire AFIS-fullmektiger som har stått på for å sikre en sikker og stabil drift, og samtidig gjennomføre all opplæring forut for overføringen til Bodø. Deres innsats gjennom det siste året blir satt stor pris på. Namsos lufthavn ble åpnet i 1967, mens Rørvik lufthavn åpnet dørene i 1986. I dag går disse AFIS-enhetene over i en ny epoke. Målet er at den nye tjenesten fra det fjernstyret tårnsenteret i Bodø skal bli minst like sikker og stabil som før.

Lang prosess
Tårndriften ved Rørvik og Namsos skulle etter planen vært overført for et år siden, men på grunn av teknologi som krevde nye godkjenninger, ble overføringen utsatt.

− Vi ser nå slutten på en lang prosess som tidvis har vært utfordrende for de berørte, med utsettelser og perioder med stram bemanning. At de har fått det til å gå rundt på lufthavnene i Rørvik og på Namsos vitner om stor grad av yrkesstolthet og godt samarbeid lokalt, sier Ole Kristian Pettersen, sjef for lokale lufthavner i Avinor.

Avinors fjernstyrte tårnsenter i Bodø er verdens største av sitt slag, og skal i første omgang omfatte totalt 15 lufthavner i Norge. I dag er lufthavnene Røst, Vardø, Hasvik, Berlevåg, Mehamn, Røros, Rørvik og Namsos en del av tårnsenteret i Bodø.

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Foto: Øystein Løwer/Avinor
Foto: Øystein Løwer/Avinor
Last ned bilde
Foto: Øystein Løwer/Avinor
Foto: Øystein Løwer/Avinor
Last ned bilde

Lenker

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom