NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

To av tre vil erstatte fyrverkeri med droneshow

Del

- Privat fyrverkeri bør forbys, sier NITOs visepresident Kjetil Lein. Han får støtte fra et stort flertall i ny nasjonal undersøkelse.

Her er noen sentrale funn:

  • 65 prosent er helt enig eller noe enig i at det er riktig å forby privat fyrverkeri på nyttårsaften.
  • 69 prosent mener det er riktig å forby privat bruk av fyrverkeri på nyttårsaften hvis kommunen arrangerer offentlig fyrverkeri.
  • 67 prosent mener kommunalt dronefyrverkeri / lasershow er et bedre alternativ enn vanlig fyrverkeri.

Stor brannfare

NITO har mange medlemmer som jobber i brann- og redningsetatene rundt i landet. De rykker hvert år ut til ulykker og branner som følge av fyrverkeriulykker på nyttårsaften.

- Hvert år blir folk skadet av fyrverkeri og små og store branner oppstår. Dette skjer selv om folk har blitt flinkere til å bruke beskyttelsesbriller og at det er forbudt å skyte opp raketter med styrepinner, sier kommuneingeniør og visepresident i NITO, Kjetil Lein.

Ønsker heller droneshow

Han skjønner godt at det kan være spennende med privat fyrverkeri.

- Likevel må folks liv og helse gå først. Ulykker i forbindelse med fyrverkeri har tragiske følger for enkeltmennesker hvert år, med alvorlige personskader og materielle skader. Bare øyeskadene alene er god nok grunn til at norske politikere bør innføre forbud mot privat bruk av fyrverkeri, men dronefyrverkeri/lasershow er godt alternativ, sier Lein.

Kontakter

Bilder

Om NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon
NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad med over 100.000 medlemmer.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom