Vipps

Tips og triks til stressfri julehandel: I år bør du planlegge julehandelen godt

Del

Årets julehandel blir annerledes enn tidligere år. Historisk mange vil handle i god tid og legge deler av handleturen til internett. Enten du handler fra sofakroken eller i butikken, er det viktigere enn noengang å planlegge godt. Vipps gir deg rådene for hvordan du kan få en best mulig julehandelsoppelvelse.

Skal du kjøpe en nisse er det i år større sjanse for at du kjøper den på nett og får den levert hjem.
Skal du kjøpe en nisse er det i år større sjanse for at du kjøper den på nett og får den levert hjem.

Handler du på nett, vær tidlig ute, slik at varene rekker frem før julaften. Det er mange pakker som skal frem til jul, og det legger press fraktselskapene. Husk at opplevelser og gavekort kan kjøpes frem til julekvelden.

-  Pandemien vil føre til at flere holder seg hjemme og tar unna julehandelen fra sofakroken. Den gode nyheten er at det aldri har vært så enkelt å betale. I år tar nemlig dobbelt så mange nettbutikker Vipps som betalingsmiddel i forhold til fjoråret. Selv om flere av disse kan levere varene raskt hjem, anbefaler vi å være tidlig ute slik at varene kommer frem før julaften, sier Vegar Heir i Vipps.

Betal kontaktløst
Over 75 prosent av alle kortkjøp i butikk gjøres kontaktløst, og du kan tæppe kortet ved alle kjøp. Dersom du må trykke «ok» eller pin-kode, bruk enden av kortet, en penn eller eksempelvis en nøkkel, så slipper du å ta på terminalen. Mange butikker tilbyr også betaling med Vipps. Da skanner du QR-koden i skjermen på betalingsterminalen med mobilen, og betaler med Vipps.

Handle på formiddagen og kvelden i ukedagene
I år er det spesielt viktig å unngå trengsel og lange køer i butikkene. Da lønner det seg å fordele julehandelen godt på mindre travle tidspunkter, og gjennom november og desember. Det er færrest folk i butikkene på søndager og tirsdager, og flest på fredager og lørdager. Det handles minst mellom 09.00 og 12.00 og 18.00 – 24.00. Det handles mest mellom 12.00 – 18.00. Uken før julaften, og spesielt 21-23 desember er veldig travle og mye folk i butikkene. Uken før jul har gjennomsnittlig over 30 prosent flere korttransaksjoner enn i en normaluke.

Handle lokalt
Ved å handle i norske nettbutikker støtter du også opp om norsk varehandel i en utfordrende tid. I tillegg vil kortere transport og forsendelser gi mindre avtrykk på miljøet. Tilbudet i norske nettbutikker er stort og variert. Mange tilbyr rask levering hjem på døren, og enkel betaling.

Gjør pengegaver digitale
Mange gir penger til jul, og gaven kommer vanligvis som en konvolutt med kontanter. Nå er det på tide å droppe kontantene og gjøre gaven digital. Den enkleste måten er å Vippse en gave, og nå kan du pakke inn vippsen din i julepapir og glede mottakeren din med et julete konfettidryss.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Skal du kjøpe en nisse er det i år større sjanse for at du kjøper den på nett og får den levert hjem.
Skal du kjøpe en nisse er det i år større sjanse for at du kjøper den på nett og får den levert hjem.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no

Over 3,8 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg pressemeldinger fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Vipps

Combining 11 million users with a single wallet: MobilePay, Pivo and Vipps join forces to create one strong mobile wallet30.6.2021 08:34:00 CEST | Pressemelding

Use of the payment solutions MobilePay, Pivo and Vipps is growing rapidly as mobile payments and e-commerce skyrocket. Today, it has been announced that an agreement is in place to combine the three wallets. Together, they will offer even better solutions for people and businesses across the Nordics and become more competitive in the European payments market.

Pride-støtten stor gjennom Vipps22.6.2021 11:02:01 CEST | Pressemelding

Mangfold har lenge vært Vipps’ hjertesak, og at vi skal heie på hverandre uavhengig av bakgrunn, etnisitet, kjønn og legning. Og kjærlighet skal være for alle. I juni har brukerne hatt mulighet til å velge regnbuefarget innpakning når man sender gave i Vipps, og støtte Oslo Pride med 5 kroner. Engasjementet har vært over all forventning, og halvparten av de som har sendt gaver hittil i juni ønsker å støtte Oslo Pride.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom