Risør kammermusikkfest

Tine Thing Helseth superaktuell med prestisjefylt internasjonalt kurs for de aller største talentene på blåseinstrument

Del

For andre år på rad arrangerer den verdenskjente trompetisten Tine Thing Helseth sammen med Risør Kammermusikkfestival kurs for unge talentfulle blåsere.

Kunstnerisk leder, Tine Thing Helseth.
Kunstnerisk leder, Tine Thing Helseth.

- Etter fjorårets suksess ser jeg enormt fram til å gi noen av de aller beste unge blåserne et unikt innblikk i hvordan det er å finne sin egen vei inn i sin musikalske karriere. Dagene i Risør handler like mye om å utvikle det musikalske som det å ha samtaler og diskusjoner om livet som musiker, sier kunstnerisk leder for kurset, Tine Thing Helseth.

Kurset har varighet fra 23. juni til 26. juni, og fra morgen til kveld skal kursdeltakerne jobbe med mangfoldig repertoar gjennom masterclass og samspill. Her får de mulighet til å hente inspirasjon fra de aller beste, og i år har Tine Thing Helseth med seg den briljante klarinettisten Julian Bliss. Sammen skal de undervise og drive de unge talentene. Det hele foregår i Risør og arbeidet leder fram til flere konserter under Risør Kammermusikkfestival.

Kursdeltakerne har utmerket seg ved å være noen av de beste i verden på sitt instrument og er nå på full fart inn i den profesjonelle verdenen. Årets kursdeltakere er klarinettistene Espen Nystog Aas (24 år fra Norge), Christine Bårreng Hansen (23 år fra Norge) og Víctor Martinez Jara (24 år fra Spania), trompetistene Luke Dempsey (24 år fra Storbritannia) og Aaron Akugbo (20 år fra Storbritannia) og tubaisten August Schieldrop (20 år fra Norge), som også deltok på fjorårets kurs.

Årets kurs blir gjort mulig ved hjelp og støtte fra Dextra og Furestiftelsen.

Kontaktperson:
Kristine Mauseth
Kurskoordinator for Risør UNG
E-post: kristineee_@hotmail.com 
Tlf: 994 75 708

Bilder

Kunstnerisk leder, Tine Thing Helseth.
Kunstnerisk leder, Tine Thing Helseth.
Last ned bilde
Kursdeltager August Schieldrop.
Kursdeltager August Schieldrop.
Last ned bilde

Om Risør kammermusikkfest

Risør kammermusikkfest
Risør kammermusikkfest
Postboks 183 Sentrum
0102 Oslo

92 29 62 63https://kammermusikkfest.no

Kontaktperson: adm@kammermusikkfest.no

Følg saker fra Risør kammermusikkfest

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Risør kammermusikkfest på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Risør kammermusikkfest

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom