Risør kammermusikkfest

Tine Thing Helseth inn i ledelsen av Risør kammermusikkfest

Del

Trompetisten Tine Thing Helseth trår inn i Risør kammermusikkfests kunstneriske ledelse fra og med festivalen i 2020.

Foto: Rune Kongsro
Foto: Rune Kongsro

– Med Tine har vi fått med en sterk kunstner med stort engasjement for festivalen. Hun har i mange år jobbet på den store internasjonale musikkscenen og knyttet kontakter som kommer til å bety mye for Risør kammermusikkfest, sier festivalsjef Eirik Raude.

Festivalen har i år satt sammen et nytt kunstnerisk team som skal kuratere festivalens program de neste tre årene. Foruten Tine Thing Helseth består teamet av pianist og dirigent Christian Eggen, fiolinist og NRK-profil Frode Larsen og festivalsjef Eirik Raude. 

I 2020 feirer Risør kammermusikkfest 30-årsjubileum. I tillegg til internasjonale toppsolister, reetablerer festivalen også Risør Festival Strings, som var en viktig del av festivalen frem til 2011. Som tidligere skal orkesteret bestå av Norges aller beste unge strykere, hovedsakelig i alderen 20 – 25 år. 

Risør kammermusikkfest, som er en privat stiftelse, ble første gang arrangert i 1991 og har som formål å arrangere en årlig kammermusikkfestival med høyt kunstnerisk nivå. Slagverkeren Eirik Raude tok over som festivalsjef  i 2016. Festivalen i 2020 blir arrangert i perioden 23.–28. juni.

Nøkkelord

Kontakter

Eirik Raude 92296263

Bilder

Foto: Rune Kongsro
Foto: Rune Kongsro
Last ned bilde
Foto: Liv Øvland
Foto: Liv Øvland
Last ned bilde
Tine Thing Helseth,  Christian Eggen, Eirik Raude og Frode Larsen. Foto: Rune Kongsro
Tine Thing Helseth, Christian Eggen, Eirik Raude og Frode Larsen. Foto: Rune Kongsro
Last ned bilde

Om Risør kammermusikkfest

Risør kammermusikkfest
Risør kammermusikkfest
Postboks 183 Sentrum
0102 Oslo

92 29 62 63https://kammermusikkfest.no

Kontaktperson: adm@kammermusikkfest.no

Følg pressemeldinger fra Risør kammermusikkfest

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Risør kammermusikkfest på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Risør kammermusikkfest

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom