TINE SA

TINE selger seg ut av Rørosmeieriet AS

Del

Helt siden oppstarten har TINE vært med som eier av Rørosmeieriet. Denne uken ble en majoritet av meieriet på Røros solgt til investeringsselskapet Salvesen & Thams. Dette innebærer hele TINEs eierandel på 11 prosent.

Foto: Rørosmeieriet AS
Foto: Rørosmeieriet AS

— Rørosmeieriet har en fin historie og flinke folk. Vi i TINE er imponert over hva de har fått til og er glad for at vi kunne spille en rolle i å hjelpe dem i oppstarten. Nå begynner et nytt kapittel og det var helt naturlig for oss å selge vår andel og slippe andre til, sier konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland.

Rørosmeieriet har blitt en tydeligere konkurrent de siste årene, og ser behovet for ytterligere investeringer og nye krefter på eiersiden for å kunne fortsette veksten. Flere av initiativtakerne til salget har i den forbindelse ønsket at TINE også skal være med på å selge sin andel, noe meierisamvirket har stilt seg positive til ved riktige betingelser.

— Vi ønsker absolutt ikke å være en bremsekloss i Rørosmeieriets videre utvikling og har hatt god dialog om et eventuelt salg, samtidig som vi har vært opptatt av betingelser som reflekterer verdien av eierposten vår, noe vi nå har fått til, uttaler Hovland.

Også Rørosmeieriet er positive til fremtiden for økomelk fra Røros.

— Vi ser fram til et nytt kapittel i Rørosmeieriets historie. Dette er en løsning som gir oss mange muligheter framover, både for selskapet, ansatte, økobøndene og matbransjen i Røros-traktene. Dette vil styrke oss, og gi grunnlag for at vi kan ta nye, store steg videre. TINE har vært viktig for Rørosmeieriets oppstart, og vi ser fram til fortsatt godt samarbeid med dem rundt viktige områder som mer omlegging til øko, og optimal anvendelse av økomelka i Norge, sier meieribestyrer Trond Vilhelm Lund, som har ledet selskapet de siste 12 årene.

Kontakter

Kontaktperson, TINE: Kommunikasjonssjef Sindre Ånonsen, tlf 916 75 707 eller e-post sindre.anonsen@tine.no

Kontaktperson, Rørosmeieriet: Meieribestyrer Trond Vilhelm Lund, tlf 991 07 731 eller e-post trond@rorosmeieriet.no

Bilder

Foto: Rørosmeieriet AS
Foto: Rørosmeieriet AS
Last ned bilde
Konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland
Konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland
Last ned bilde

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom