TINE SA

TINE og Cecilie Skog sammen om nasjonal ryddedugnad

Del

Målet er å kombinere den urnorske søndagsturen med å plukke søppel: legg ut på tur og ta søpla du finner på veien med hjem igjen. Dugnaden har fått navnet Tur Med Retur og er endel av "Hold Høsten Ren"-uka.

Cecilie Skog og Tur Med Retur
Cecilie Skog og Tur Med Retur

Er en del av problemet
Meieriselskapet TINE har som mål å være best på bærekraft i norsk matbransje og ble kåret til Norges mest bærekraftige merkevare i 2019*.

– I TINE jobber vi med bærekraft på mange områder og miljøsmart emballasje er ett av disse områdene. Samtidig vet vi at emballasjen vår kan havne på avveie. Det er aldri hyggelig å se et tomt yoghurtbeger i naturen. Vi må tørre å innrømme at vi er en del av problemet og bidra til å gjøre noe med det, sier konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland.

Det er lett hvis alle gjør litt
Selskapet har også fått Cecilie Skog med på laget. Cecilie regnes som en av verdens mest meritterte eventyrere og har besteget de fleste av verdens høyeste fjell. Likevel hoppet hun på muligheten til å få bli med på reisen om å lage en ryddedugnad for folk flest. Cecilie og hennes to døtre er ivrige søppelplukkere på sine turer i skog og mark.

– Den lille familien min har blitt veldig glad i skogen, vi prøver å gå inn i den så ofte som mulig. Den korteste veien til barnehagen, er å gå gjennom skogen. Den 1000 meter lange turen kan ta fra 20 min til en og en halv time, det kommer an på hva vi finner underveis. Da snøen smeltet bort i vår, dukket det ikke bare opp blåveis og hestehov. Men også søppel som har overvintret, sier Skog.

Cecilie forteller at jentene hennes plukker søppel med ene hånden og blomster med den andre.

– Det er mulig det ikke er mer søppel i naturen enn før, men nå ser jeg det. Overalt. Derfor var jeg aldri i tvil om jeg ville være med TINE på denne ultraviktige dugnaden. Jeg vil veldig gjerne bruke min kraft til å inspirere folk ut på tur -og retur med søppel som har havnet på avveie. Det er så lett, hvis vi gjør dette hver er gang vi går på tur, klarer vi å holde Norge rent. Sammen.

Havet er endestasjonen
Det har vært stort fokus på havplast de siste årene, med rette. Tall viser at 70% av søppelet som havner i havet synker til bunnen, 15% flyter og 15% blir skyldt i land på strender*. Vi vet også at mye av det som havner på bakken før eller siden havner i et vassdrag og så i havet. Det er med andre ord viktig å også rydde i innlandet for å hindre forsøpling både på land og i vann. 

Daglig Leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen, forteller at det finnes lite oversikt over innenlandsforsøpling i Norge.

– Tur Med Retur setter derfor fokus på en sentral del av forsøplingsproblemene i Norge, og vi er svært glade for at en så stor og viktig aktør som TINE, velger å ta ansvar og bli med oss i arbeidet for å forebygge forsøpling.

Søndagstur + søppelplukking = sant
TINEs mål er at all emballasje skal lages av 100% fornybare råvarer innen 2023. Både melkekartongene og flere andre produkter er laget av fornybar kartong og bio-plast, men selskapet ønsker å gå enda lenger.

– Selv om emballasje er laget av fornybart materiale hører den ikke hjemme i naturen. Søppel er søppel og hører hjemme i søppelkassa. Vi ønsker å bidra til at ingen av TINEs produkter havner i naturen, og tror flere blir med på laget når det kan kombineres med den urnorske søndagsturen, sier Hovland.

Tur Med Retur er en dugnad med mål om å inspirere alle til å plukke søppel når de er ute på tur. Tur Med Retur kan man gå på året rundt, og søndag 22. september inviterer vi alle til en stor Tur Med Retur-dag over hele Norge. Les mer om Tur Med Retur her.

Følg Tur Med Retur på Instagram.

*Sustainable Brand Index 2019
*OSPAR 2017

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Cecilie Skog og Tur Med Retur
Cecilie Skog og Tur Med Retur
Last ned bilde
Cecilie Skog og Tur Med Retur
Cecilie Skog og Tur Med Retur
Last ned bilde
Cecilie Skog og døtrene hennes plukker søppel i skogen.
Cecilie Skog og døtrene hennes plukker søppel i skogen.
Last ned bilde
Cecilie Skog og Tur Med Retur
Cecilie Skog og Tur Med Retur
Last ned bilde

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

TINE satser videre på pappbeger, men flere justeringer må til10.1.2020 12:52:45 CETPressemelding

Siden midten av september har TINE testet lettrømme i pappbeger i KIWI-butikker over hele landet. Kundene tok det imot med åpne armer, men feil i produksjonen har ført til flere at flere opplevde at begrene ble myke. TINE går derfor tilbake til rømme på plastbeger, mens de jobber for å utvikle en ny og bedre versjon av begeret. Bjørn Malm, som er bærekraftsjef i TINE, er tydelig på at dette bare skal være enn mellomperiode.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom