Nærings- og fiskeridepartementet

Tina Søreide blir ny konkurransedirektør

Del

Professor Tina Søreide er i dag utnevnt som direktør for Konkurransetilsynet, for en åremålsperiode på seks år.

- Konkurransetilsynet skal bidra til effektiv bruk av våre felles ressurser, ved å fremme konkurranse til fordel for forbrukere og næringsliv. Med sin tunge fagbakgrunn, lange erfaring og brede nettverk, mener jeg Tina Søreide er riktig kandidat til å lede Konkurransetilsynets arbeid fremover, sier næringsminister Jan Christian Vestre. 

Konkurransetilsynet er underlagt Nærings- og fiskeridepartementet, og fører tilsyn med konkurranseforholdene og håndhever konkurranseloven og EØS-avtalens konkurranseregler. Den nye konkurransedirektøren skal lede en solid kompetanseorganisasjon med et klart samfunnsoppdrag.

- Konkurransetilsynet har en viktig samfunnsfunksjon, og arbeider med krevende og interessante problemstillinger. Nå ser jeg frem til å komme i gang, og til å jobbe sammen med en solid organisasjon, sier Tina Søreide.

Tina Søreide har en doktorgrad fra Norges Handelshøyskole, og juridisk fagbakgrunn fra Universitetet i Bergen. Hun har vært ansatt ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap ved NHH siden 2015, først som førsteamanuensis og deretter som professor fra 2017. Hun har også vært postdoktor ved det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen, har flere års erfaring som forsker og seniorforsker ved Chr. Michelsens Institutt og har hatt et toårs engasjement i Verdensbankens hovedkontor i Washington D.C.

Søreide tiltrer stillingen som konkurransedirektør etter avtale.

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom