La Humla Suse

Tilretteleggelse for pollinerende insekter – gratis webinar i regi av La Humla Suse

Del

Insektdøden gjør at spørsmål om blomster og bier aldri har vært mer aktuelt. For hvordan kan vi best tilrettelegge for våre pollinerende insekter? Ettersom de nordiske landene og Estland står ovenfor mange av de samme utfordringene, kan vi derfor diskutere oss frem til felles løsninger.

Tidspunkt: 12. november kl. 10.00 – 14.00

Deltagelseslink vil bli sendt til de som registrerer seg her: https://forms.gle/317J6Sy8NkowqN1x8   

I Norge er 30% av alle humler og bier oppført på den nasjonale rødlista. Med stadig dårligere levekår for pollinerende insekter vil trolig denne prosentsatsen bare øke i årene fremover. Heldigvis sier forskere at vi kan snu trenden og forhindre utryddelse av rødlistede biearter, men da må vi handle nå.

For å raskt kunne iverksette effektive tiltak er dialog med land som har tilsvarende utfordringer en forutsetning. I 2019 bestemte La Humla Suse seg for å danne et nordisk-baltisk-kunnskapsnettverk. Målet er at vi skal dele erfaringer og fagkunnskaper om tiltak i de ulike landene, hva som har hatt positive effekter og hva som kan forbedres. Sammen har vi nå laget dette webinaret hvor vi har invitert både bønder, politikere, forskere og biologer i miljøorganisasjoner til å snakke. Temaet er hovedsakelig knyttet opp mot tilrettelegging for pollinatorer i landbruket.

Arrangementet er åpent for alle som vil delta, og som har en forkjærlighet for de seksbente blant oss.

Webinaret arrangeres av La Humla Suse, Pollinera Sverige, Vilde Bier, Hämeen Ammattikorkeakoulu og Põllumajandusuuringute keskus. Webinaret er finansiert av Nordisk Ministerråd.

Kontakter

Eirin Bruholt – prosjekt- og kommunikasjonsrådgiver i La Humla Suse
Epost: eirin@lahumlasuse.no
Mobil: 902 64 646

Bilder

Om La Humla Suse

La Humla Suse
La Humla Suse
Kolstadgata 1
0652 Oslo

http://www.lahumlasuse.no

Følg pressemeldinger fra La Humla Suse

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra La Humla Suse på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.