Tillitsvalgte ser muligheter

Del

Sykkylven, 23. mai 2018 – De tillitsvalgte for ansatte i Ekornes ser interessante muligheter dersom det kinesiske møbelkonsernet blir ny hovedeier. Det sier Edvard Lie på vegne av de norske tillitsvalgte i Ekornes-konsernet.

– Vi er naturligvis spente, og vi er tilfredse med at Qumei sier at utflagging ikke er aktuelt. Qumei fremstår som en seriøs industriell aktør, med et solid fotfeste i det kinesiske markedet. Det vil kunne gi økt salg og økt produksjon, som igjen er med på å trygge arbeidsplassene våre, mener de tillitsvalgte.

De tillitsvalgte har merket seg uttalelser fra hovedeier Ruihai Zhao om fremtidsplanene.

– Det er positivt at man ikke bare ønsker å videreføre, men faktisk øke satsingen på forskning, utvikling og produksjon i Norge. Vi oppfatter dette som et vennlig oppkjøp, sier Lie.

De hovedtillitsvalgte ble informert om et mulig oppkjøpstilbud i et møte med ledelsen og styret 23. april.

– Flere av oss har møtt Zhao og vi har hørt hans historie. Han er gründer med stor kunnskap om møbler, han har jobbet lenge med nordiske selskaper og han gir sin tilslutning til vår modell for organisering av arbeidslivet. Vi mener derfor forholdene ligger til rette for at vi vil kunne samarbeide godt med Qumei som ny eier, sier Lie.

Nøkkelord

Kontakter

Om De norske tillitsvalgte i Ekornes-konsernet

De norske tillitsvalgte i Ekornes-konsernetFølg saker fra De norske tillitsvalgte i Ekornes-konsernet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra De norske tillitsvalgte i Ekornes-konsernet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.