Statskog SF

Tilbyr populære elgjaktterreng

Del

Statskog legger nå ut populære tilbud om elgjakt. Det er vanligvis svært høy etterspørsel, og loddtrekking avgjør hvem som sikrer seg jakt.

Foto: Kjartan Trana
Foto: Kjartan Trana

Statskog legger 1. april ut opp mot 200 tilbud om elgjakt i store deler av landet. Jaktlag som får tildelt terreng, beholder disse over en periode på noen år. Hvert år legges dermed om lag en tredel av Statskogs tilbud ut.

- Det er til dels snakk om svært attraktive tilbud, men prisen er fast uansett. Det er hyggelig å tilby gode terreng til en grei pris, og vi bruker tilfeldig loddtrekning for å avgjøre hvem som får tilslaget, sier fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

I 2021 ble det felt 1 071 elg hos Statskog. Fordeling på landsdeler var slik: Troms 87, Nordland 541, Trøndelag 142 og Sør-Norge 301.

Statskogs tilbud på storviltjakt legges ut på portalen inatur.no. Elgjakttilbudene fra Statskog er nå tilgjengelig for søknad, med unntak av noen tilbud i Nordland som tilgjengeliggjøres om få dager. Jegerne søker via en lenke på selve tilbudet. Søknader må leveres inn i løpet av april. Gjennom vilkårlig trekning blir det klart i løpet av mai hvem som får tildelt jaktmulighetene.

Nøkkelord

Kontakter

Jo Inge BreisjøbergetFagsjef jakt og fiske

90 75 21 14 / 742 31 000

jib@statskog.no

Bilder

Foto: Kjartan Trana
Foto: Kjartan Trana
Last ned bilde
Foto: Hilde Nystuen
Foto: Hilde Nystuen
Last ned bilde
Foto: Torkel Skoglund
Foto: Torkel Skoglund
Last ned bilde

Lenker

Om Statskog SF

Statskog SF
Statskog SF
Søren R Thornæs vei 10
7800 Namsos

74 21 30 00http://www.statskog.no/

Statskog SF skal ivareta og utvikle verdier på fellesskapets grunn og er en garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur.

Følg pressemeldinger fra Statskog SF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statskog SF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statskog SF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom