UiT Norges arktiske universitet

Tilbyr økt kompetanse innen barn og unges psykiske helse

Del

Å jobbe forebyggende kan hjelpe barn og unge før problemene oppstår eller vokser seg store. Videreutdanningen «Forebyggende psykisk helsearbeid rettet mot barn og unge» skal gi fagfolk kunnskap om risikofaktorer og beskyttende faktorer knyttet til psykisk helse hos barn og unge.

Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

Til våren står Svolvær og Mo i Rana på lista over studiesteder for videreutdanningen som har turnert i Nordland, Troms og Finnmark de siste årene.

– Vi har veldig god erfaring med å tilby denne utdanningen. Den er allsidig og tar opp mange relevante tema som kan være nyttig i en hverdag der man jobber tett med barn, unge og familier. Til tross for at studentene har en krevende arbeidssituasjon er det mange som ønsker å ta denne utdanningen, sier emneleder og universitetslektor Mariann Bellika Hansen.  

Dette er en populær utdanning som tidligere er blitt tilbudt i Tromsø, Hammerfest, Alta, Kirkenes, Finnsnes, Narvik og Mo i Rana.

– Nå vil vi gjerne ha noen lofotværinger med, sier Mariann Bellika Hansen. 

Videreutdanningen er lagt opp med tre obligatoriske samlinger og passer godt for personer som har erfaring fra arbeid med barn og unge, for eksempel fra skole, barnehage, helsetjeneste eller barnevern. I løpet av semesteret er studentene innom mange tema som omhandler barns trivsel, ressurser og generelle oppvekstvilkår, samt ulike vansker og utfordringer som barn og unge kan møte på gjennom oppveksten.

– Vi setter ekstra fokus på hvordan fagfolk i tjenestene kan bli oppmerksomme, forstå og hjelpe barn, unge og deres familier. Blant annet tilbyr vi forelesninger om barn og unge som lever i lavinntektsfamilier, engstelige og triste barn, selvmordsforebygging, mobbing, nettbruk og tidlig utvikling, sier Bellika Hansen.

Flere av foreleserne er forskere og deler oppdatert kunnskap fra sine spesialfelt. 

– Utdanningen er et positivt møte mellom de som forsker på temaene og de som jobber med barn unge og familier til daglig, sier Bellika Hansen.

Fristen for å søke på utdanningen er 1. desember. Utdanningen tilbys også i Mo i Rana dette semestret. Les mer her.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos
Last ned bilde

Om UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet
UiT Norges arktiske universitet
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø

77 64 40 00https://uit.no/

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom