Ringnes

Tilbakekaller julebrus og eplemost tappet på 0,33l blank glassflaske

Del

Ringnes har avdekket tilfeller med skader i flaskemunningen på 0,33l blanke glassflasker. Sett opp mot det store volumet av flasker i markedet er omfanget svært begrenset. Selskapet velger likevel å tilbakekalle produkter som leveres på de aktuelle flaskene som et føre var-tiltak.

Klare glassflasker som trekkes tilbake fra markedet.
Klare glassflasker som trekkes tilbake fra markedet.

– Av hensyn til sikkerheten til våre forbrukere har vi ikke noe annet valg enn å tilbakekalle produktene som er tappet på denne flasketypen, sier kvalitetssjef i Ringnes, Olaug Flakne.

Produktene dette gjelder er Dahls Julebrus, Dahls julebrus Lett, Hamar & Lillehammer julebrus, Hamar & Lillehammer julebrus Lett, Mozell Eplemost og Tou Eplemost.

Ringnes har mottatt 13 reklamasjoner av totalt 13 millioner produserte flasker. Skadene på flaskene er synlig etter åpning. – Forbrukere skal derfor ikke være bekymret for at de kan ha drukket av en skadet flaske uten at dette er oppdaget, sier Flakne som understreker at Ringnes er i tett dialog med flaskeleverandøren for å avdekke mulige årsaker.

– Å måtte trekke tilbake våre folkekjære julebrusprodukter under to uker før julaften er selvfølgelig trist og noe vi beklager på det sterkeste. Men viktigere enn alt annet er sikkerheten til forbrukerne. Når vi ikke kan garantere at det er trygt å drikke fra flaskene våre, har vi dessverre ikke annet valg enn å trekke dem fra markedet, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

- Det gode er at det fortsatt er mulig å få tak i julebrusfavoritten i plastflasker, fortsetter Bruusgaard.

Ringnes roser butikker og serveringssteder for det gode samarbeidet med å sikre en trygg tilbaketrekking av de aktuelle produktene.

- Forbrukere som returnerer uåpnede flasker til utsalgssted vil få refundert pengene, avslutter Bruusgaard.

For spørsmål om de aktuelle produktene, ta kontakt med Ringnes’ forbrukerkontakt på telefonnummer 22069500 eller e-post forbrukerkontakt@ringnes.no.

Kontakter

Bilder

Klare glassflasker som trekkes tilbake fra markedet.
Klare glassflasker som trekkes tilbake fra markedet.
Last ned bilde
Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes,
Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes,
Last ned bilde

Om Ringnes

Ringnes
Ringnes
Thorvald Meyersgate 2
0555 Oslo

22 06 95 00http://www.ringnes.no

Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 900 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er et av verdens ledende bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange populære merkevarer!

Følg saker fra Ringnes

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ringnes

Støtteerklæring til den norske utelivs- og serveringsbransjen17.11.2020 08:17:50 CETKronikk

Utelivs- og serveringsbransjen er en av de bransjene som først møtes av smitteverntiltakene. Men bransjen står bakerst i køen når fellesskapet gjør opp regningen i krisepakkene. Inn i andre bølge med nedstenging er tiden overmoden for å få på plass en kompensasjonsordning som faktisk hjelper bransjen gjennom krisen. Deretter bør de sikres like momsfordeler som resten av sine bransjekollegaer i reiselivsnæringen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom