Lantmännen Cerealia

Tilbakekaller GoGreen Skalat Sesamfrö

Del

Oslo, 17. november 2020: GoGreen Skalat Sesamfrö 350g tilbakekalles fra markedet som et føre var-tiltak ettersom andre produkter med sesamfrø fra India har vist seg å inneholde rester av etylenoksid. Middelet er ikke tillatt brukt i Norge.

Lantmännen Cerealia beklager situasjonen overfor forbrukerne og sine kunder. Beslutningen om tilbakekallingen er tatt i samråd med Mattilsynet. De siste månedene har myndigheter over hele Europa fått kjennskap til spor av plantevernmiddelet etylenoksid i produkter basert på sesamfrø fra India. Analyser av vårt produkt er ikke klare ennå, men vi velger å tilbakekalle det av føre var-hensyn ettersom frøene i GoGreens Skalat Sesamfrö kommer fra India.

Salg av GoGreen Skalat Sesamfrö er stoppet hos alle forhandlere.

Erstatning tilbys alle forbrukere som har kjøpt det aktuelle produktet. Forbrukere det gjelder bes kontakte forbruker.gogreen@lantmannen.com eller telefonnr 800 80 970 for avklaring om erstatning.

Produktbilder er tilgjengelig på https://lantmannen.se/press-och-nyheter/bildbanken/

Kontakter

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Forbrukerkontakt, Lantmännen Cerealia
Tlf: 800 80 970 (mandag-fredag kl. 9:00-11:30)
E-post: forbruker.gogreen@lantmannen.com

Emelie Bontesse de Filippis, Kommunikasjonssjef i Lantmännen Cerealia
Tlf: +46 10 556 98 21

Bilder

Om Lantmännen Cerealia

Lantmännen er et landbrukskooperativ og Nord-Europas ledende innen landbruksmaskiner, maskiner, bioenergi og matvarer. Vi eies av 20 000 svenske bønder, og har 10 000 ansatte med virksomhet i over 20 land og en årlig omsetning på 50 milliarder svenske kroner. Med korn som kjernevirksomhet, forvalter vi ressursene våre i tråd med et bærekraftig landbruk. Noen av våre mest kjente merkevarer er AXA, Bonjour, Regal, GoGreen, Sopps, FINN CRISP og Schulstad. Vår bedrift er basert på kunnskap og verdier som er oppnådd gjennom generasjoner. Gjennom forskning, utvikling og drift i hele verdikjeden, tar vi sammen ansvar fra jord til bord. Les gjerne mer på www.lantmannen.com