PSA Norge

Tilbake til fremtiden: Opel Manta blir elektrisk

Del

Opel var en av de elektrisk pionerene i bilindustrien. Med nye Mokka-e snart på veien viser også Opel første glimt av et nytt prosjekt: Opel Manta GSe ElektroMOD.

Det henter frem den legendariske Manta A fra 1970 og kombinerer den med en ny biltrend, nemlig det som kalles «restomod». Det er en trend der man kombinerer originalbiler med ny teknologi og design. Derfor vil Manta GSe ElektroMOD være fulldigitalisert innvendig, samtidig som den innfrir kravene til bærekraft og utslippsfrihet. Navnet henter altså MOD fra modifiseringene, og Elektro fra den klassiske Opel Elektro GT som satte verdensrekord for elektriske biler for 50 år siden.

Som en utslippsfri elektrisk bil, blir Opel Manta udødelig gjennom å fjerne behovet for deler til motor og girkasse, samtidig som den unngår potensielle forbud mot fossilbiler i fremtiden. Transformasjonen til ElektroMOD viser da også hvor tidløse linjene fra 1970 er, og hvordan dagens designfilosofi fra Opel dyrker videre på tradisjonene som kom med 70-talls bilene fra Opel.

Opel Manta GSe ElektroMOD er en klar hyllest til Manta, bilen som har inspirert det nye ansiktet til Opel-modellene. Opel Vizor er dukker først opp på nye Opel Mokka-e og faceliften på Opel Crossland, men vil også prege alle kommende Opel-modeller.

Arbeidet med Manta GSe ElektroMOD passer perfekt inn i elektrifiseringen av merkets person- og varebiler som allerede er startet med Corsa-e, Zafira-e Life, Vivaro-e og den ladbare hybriden Grandland X.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om PSA Norge

PSA Norge
PSA Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00

PSA Norge er en del av Bertel O. Steen AS og er importør av merkene Peugeot, Citroën, DS og Opel til Norge.

Bertel O. Steen overtok Opel-importen 1. desember 2018.

Opel er en av de største europeiske bilprodusentene og ble startet av Adam Opel i Rüsselsheim, Tyskland i 1862. Selskapet startet bilproduksjon i 1899. Siden august 2017 har Opel vært en del av Groupe PSA.

Sammen med sitt britiske søstermerke Vauxhall, er selskapet representert i mer en 60 land over hele verden, og solgte over en million biler i 2018.

Opel er i implementeringen av sin elektrifiseringsstrategi for å møte kundenes krav til bærekraftig mobilitet. Innen 2024 skal alle Opel-modeller som selges i Europa være tilgjengelig i en elektrifisert variant. Strategien er en del av selskapets PACE!-plan med mål om at Opel skal være bærekraftig, globale og elektriske.

Følg saker fra PSA Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra PSA Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra PSA Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom