Norges Kampsportforbund

Til Norge for å nå toppen i Taekwondo

Del

Norges Kampsportforbund har i flere tiår satset målrettet på å utvikle taekwondo-utøvere på internasjonalt toppnivå.

Dette har ført til at Norge som eneste nasjon i Skandinavia har tatt OL-medaljer. – Hittil har Norge klart å kvalifisere seg til samtlige sommer-OL siden taekwondo kom på OL-programmet, unntatt London-OL. Vi ser at dette vekker oppmerksomhet og nysgjerrighet også hos våre naboer her i Skandinavia, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Svenske Elin Johansson er én av de beste taekwondo-utøverne i Skandinavia, og hun ønsker nå å dra nytte av det gode taekwondo-miljøet her i Norge. Johansson er derfor denne uken i Norge for å trene med det norske taekwondo-landslaget ved det nye landslagsanlegget på Skullerud.


- Det er ingen overraskelse at utøvere fra resten av Skandinavia ser til Norge for å utvikle seg som utøvere. De siste årene har vi avholdt et stort antall treningsleirer med utøvere på toppnivå fra hele verden. Interessen for å trene i Norge øker ikke minst fordi vi har én av verdens mest anerkjente taekwondo-trenere, britiske Dave Cook, som landslagstrener, forklarer Jacobsen.


Satser mot enda et OL
Elin Johansson er en utøver med bred erfaring og stort talent, som nå altså besøker Norge for å få sparring på nødvendig nivå frem mot Tokyo-OL neste år.

- Elin har solid erfaring med sin deltakelse i to OL og hele åtte VM. Hun har vunnet gull i en rekke store, internasjonale konkurranser og satser nå for fullt for å kvalifisere seg til nok et OL. Vi er glade for at de norske landslagsutøverne får bryne seg mot en så god og erfaren utøver, og vil selvfølgelig gjerne legge forholdene til rette for at hun skal lykkes i å kvalifisere seg.

Taekwondo-miljøet i Sverige er mindre enn i Norge på toppidrett hvor vi har et tett daglig samarbeid med Olympiatoppen og Elin har vært tydelig på at hun derfor ønsker å benytte seg av våre trenere og utøvermiljøet her i Norge, noe vi er glade for å høre. Vi hjelper gjerne til, forteller Jacobsen, som håper at Norge og Sverge kan møttes i finalen i Tokyo.

For å få den nødvendige økonomiske støtten i Sverige er Elins mål nå å forberede seg maksimalt, slik at hun kan prestere i Grand Prix-stevnet i Sofia i oktober. Gode prestasjoner i Grand Prix-stevnene vil føre til støtte av Riksidrottsforbundet og Sveriges Olympiske komite, slik at Johanson kan satse for fullt mot OL-kvalifiseringen som finner sted i Italia i april neste år.


Det å bli mamma er ingen hindring
De senere årene har stadig flere kvinnelige idrettsutøvere i Skandinavia mestret kombinasjonen av toppidrettsliv og mammatilværelsen. Johansson er en av disse, og har med seg sin syv måneder gamle sønn Jamie på samlingen i Norge.

- Som idrettsforbund er vi svært glade for å støtte en utøver som kombinerer familie med idrett, og det vil også være nyttig for våre unge kvinnelige utøvere på taekwondo-landslaget å se at dette er mulig, sier Jacobsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

TAEKWONDO: FIRE NORSKE UTØVERE TIL KADETT- OG JUNIOR-EM1.10.2019 12:47:56 CESTPressemelding

Mens deler av landet nyter høstferie skal fire unge, hardtarbeidende taekwondo-utøvere representere Norge i EM for kadetter og juniorer i Spania. – De siste årene har Norge vunnet medaljer i dette mesterskapet. Vi håper derfor at den norske troppen skal kunne være med å kjempe i toppen også i år, selv om fokuset på dette nivået er å opparbeide seg internasjonal konkurransegjennomføring, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom