Sony Music Norway

TikToker Emma Schneider tar musikken på alvor

Del

TikTok-fenomenet og rollemodellen Emma Schneider debuterer som artist med singelen "Are You Kidding Me" fredag 13. august.

Emma Schneider (c) Julie Hrncirova
Emma Schneider (c) Julie Hrncirova

Emma Schneider fra Bærum fylte nettopp 23, og om du spør hva hun driver med på fritiden så er det TikTok og musikk.Hun tjener penger til livets opphold som barnehageansatt, og som influenser. Da kanskje ikke helt som du forestiller deg, for Emma bruker påvirkningskraften sin for å normalisere det å være seg selv. Særlig for skeive ungdom.
Hun er ikke aktivist, men aktivt opptatt av å være et godt forbilde for barn og unge, og en slags rollemodell for dem som prøver å finne sin plass i livet. Uavhengig av legning.

Musikk har Emma holdt på med siden hun var så liten at bare det å få til et grep eller to på pappas digre gitar var en seier.
Og fra hun på barneskolen ble introdusert for musikkprogrammet med den fengende tittelen Magic Music Maker har hun laget sin egen musikk.
Faktisk var musikk altoppslukende inntil for et drøyt år siden.
Når Coronapermisjonen ga henne mye fritid ble hun hekta på TikTok, og på å lage enkle og morsomme videoer som fikk folk til å le.
Og nesten umiddelbart ble TikTok hekta på Emma. Så hekta at kontoen hennes nylig ble kåret til en av Norges ti morsomste av NRK P3.

Ønsket om å lære noe, mestre det og så raust dele går igjen hos Emma.
«Jeg har aldri vært skoleflink, men heller aldri følt meg dum. Jeg liker lære, å få ting til. Best er det når jeg kan bruke hendene, hodet og hjertet, og aller helst skape noe.»
Med hendene kan hun tegne eller felle et tre(med motorsag eller øks, takket være naturbruk på videregående).
Med hodet kan hun skrive, spille inn og redigere en sketsj(over 4 millioner likes på TikTok).
Og med hjertet kan hun skape og formidle musikk.
Lenge før Emma selv var russ produserte og solgte hun russelåter, men med den typen musikk handlet det mest om mestringsfølelse og kunnskap. En øvelse.
Og debutsingelen «Are You Kidding Me» startet også på et vis som en øvelse.

«Jeg er like mye låtskriver som artist, men før første gang i studio som artist fikk jeg et par låter å sjekke ut for eventuelt å prøve meg på, og Are You Kidding Me bare... satt. Det var noe med den som føltes så ekte, og så snart jeg fikk flippa den – jeg er jo en jente som synger til en jente – så ble den min. Og det kjennes naturlig at det er den låten som kommer først.»

Det å få uttrykke seg på egne premisser er viktig for Emma, så om ikke «Are You Kidding Me», skrevet av Bård Bonsaksen, Hilda Stenmalm og Sivert Hjeltnes Hagtvet, hadde blitt så riktig hadde det ikke vært aktuelt å gi den ut.

For mange er kanskje kombinasjonen av en stor følger-skare for humorkanalen hun har på TikTok og ordet «kidding» i tittelen nok til at de ser for seg noe lettbeint, humoristisk og veldig TikTok-demografistyrt.
Men med musikalske forbilder som inkluderer låtskrivere som Maria Mena («kanskje min største inspirasjon») og Trygve Skaug, og underholderen Bruno Mars som hun faktisk har tatovert på det ene benet, så befinner hun seg i et ganske annet musikalsk univers.

«Veldig forenklet så gjør jeg TikTok med hodet og musikk med hjertet. Begge dele gir meg enormt mye tilbake, men musikk har vært en del av livet mitt så langt tilbake jeg kan huske og er rett og slett en del av DNA’et mitt.»
Fra hun ble større enn pappas gitar – og bokstavelig talt fikk grep om den – så har det vært hovedinstrumentet. Det hun skriver mest musikk på, og opptrer med.Men Emma spiller i tillegg piano, munnspill, trommer og bass. Og kazoo.

«Jeg synes det er viktig å ta vare på seg selv, og for meg så har det handlet om å bruke tid på å lære og gjøre ting jeg synes er gøy. Det kan godt være både tidkrevende og vanskelig. Som å lære et nytt instrument, et redigeringsprogram eller å skrive noe. 
Det beste er noe som gir meg mestringsfølelse og helst et resultat jeg kan dele med andre og glede dem med.
 Jeg liker å vise omsorg, men for at jeg skal kunne ta vare på andre så må jeg jo ta vare på meg selv. Det føler jeg at jeg gjør når jeg får være kreativ. 
Og det er vinn-vinn når det jeg skaper er noe andre kan le av, lære av eller bare sette pris på.»
 

Daglig kommer det kanskje hundre meldinger via sosiale medier.
Spørsmål eller bønn om hjelp fra usikre ungdom med ulike utfordringer, takk fra foreldre som er glad for at hun er en god rollemodell, hyggelige meldinger fra folk som digger henne og humoren hennes og forespørsler om å reklamere for et produkt eller en tjeneste.
På et tidspunkt var det så mye at Emma la ut en post og spurte om noen kjente til en god manager. For nå trengte hun hjelp.
Da sendte en fast følger et telefonnummer og skrev «snakk med sønnen min, han er manager».
Emma kontaktet denne sønnen som på ingen måte var på jakt etter noen å være manager for.
Men, de kom i prat, og når det viste seg at det han var på jakt etter var musikalsk talent og hun var et, ja, da tok samtalen en annen retning.

Et lykketreff for dem begge.

Fredag 13. august viser altså hardtarbeidende og talentfulle Emma Schneider at hun ikke er til å spøke med, med debutlåten «Are You Kidding Me». 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Emma Schneider (c) Julie Hrncirova
Emma Schneider (c) Julie Hrncirova
Last ned bilde
Artwork "Are You Kidding Me"
Artwork "Are You Kidding Me"
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

Skinny Days teamer opp med CLMD og JOP på en ekte EDM-perle24.9.2021 08:00:00 CEST | Pressemelding

Den multi-platinum streamede produsent-duoen Skinny Days er tilbake med enda en øre-orm av en sang. Sist gang Skinny Days teamet opp med CLMD resulterte det i låten «Voices In My Head» som i skrivende stund er streamet over 17 millioner ganger på Spotify. Fredag 24. september slipper de «You Dont Have A Heart», en låt om uforløst kjærlighet. Denne gangen har de også tatt med seg den unge, fremadstormende artisten JOP på silkemyk balsam-vokal.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom