Tieto

Tieto utvider olje- og gassenhetens globale fotavtrykk, åpner kontor i Rio de Janeiro, Brasil

Del

Det nordiske IT-selskapet Tieto åpner nytt kontor i Rio de Janeiro, Brasil. Det nye kontoret skal betjene kunder innen olje og gass-segmentet og vil styrke Tietos nærvær i Amerika. Carlos Albano de Costa, som har sluttet seg til selskapet som salgssjef for Latin-Amerika, skal lede kontoret.

Tieto utvider selskapets voksende portefølje av avanserte løsninger og leveranser til oppstrømsvirksomheten i olje- og gassindustrien, og foretar strategiske oppkjøp for å øke sin leveranseportefølje. For tiden opererer olje og gassenheten fra 13 kontorer lokalisert i Australia, Canada, India, Malaysia, Nederland, Norge, Russland, Storbritannia og USA.

 - Vi har en betydelig kundebase i Latin-Amerika, og denne etableringen bringer oss nærmere kundene. Dette styrker vår evne til å forstå lokale behov, trender og utvikling, noe som gjør oss i enda bedre stand til å betjene kundene, sier Aksel Hårstad, salgssjef for Tietos olje- og gassløsninger.

Tieto har tatt store skritt for å oppfylle vekstambisjonene for sin virksomhet innen olje og gass, og kjøpte tidligere i år Petrostreamz for å styrke posisjonen innen oppstrøm.

- Det skiftende energilandskapet i Latin-Amerika utfordrer olje- og gasselskapene til å se på måter å forbedre operasjonell effektivitet og optimalisering, og samtidig utvikle nye forretningsmodeller for å redusere CO2-fotavtrykket. Ved å tilby vår globale markedsportefølje innen Hydrocarbon Accounting, beslutningsstøtte, optimalisering og personell-logistikk, er vi godt posisjonert for å tilby økt nytte til våre eksisterende og potensielle kunder, sier Kaare Lunde, direktør for Tietos olje og gassenhet.

Carlos Albano de Costa er ansatt til å lede salgsorganisasjonen i regionen, og vil være ansvarlig for å vokse Tietos virksomhet i Sør-Amerika. Han har tidligere hatt flere salgs lederstillinger i Latin-Amerika, Afrika og Russland.

Nøkkelord

Kontakter

Om Tieto

Tieto
Postboks 684 Skøyen
0214 OSLO

21 70 60 00http://www.tieto.com

Tieto har som mål å gripe de betydelige mulighetene som oppstår i en stadig mer datadrevet verden, og omdanne disse til varige verdier for mennesker, næringsliv og samfunn. Vi skal bli kundenes førstevalg for virksomhetsfornyelse ved å kombinere våre styrker innen programvare og tjenester med en sterk drivkraft for utvikling av økosystemer og kontinuerlig innovasjon med partnere. 

Følg pressemeldinger fra Tieto

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Tieto på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Tieto

Prosjektet "Fremtidens klasserom" tester ut ansiktsgjenkjenning ved svensk videregående skole15.1.2019 09:39:15 CET | Pressemelding

Hvordan kan AI og ny teknologi redusere lærernes administrative oppgaver i klasserommet? I et pilotprosjekt gjennomført av det nordiske programvare- og tjenesteselskapet Tieto i samarbeid med Anderstorp videregående skole i Skellefteå i Sverige, er det testet ut automatisk elevregistrering gjennom tagger, mobilapper og ansiktsgjenkjenning. Reaksjonene har vært positive, både fra elever og lærere.

Ny nordisk studie viser at etablerte selskaper fremmer digital transformasjon mer enn digitale start-ups15.11.2018 08:56:55 CET | Pressemelding

Den digitale transformasjonen i Norden er ikke primært drevet av start-ups som utfordrer markedet over natten, men av etablerte industriaktører som endrer sine eksisterende virksomheter. Disruptiv innovasjon kommer i økende grad fra selskaper som allerede har en sterk markedsposisjon, eksisterende kundebase, et velfungerende økosystem av partnere og sterk merkevare. Dette er blant de viktigste funnene i den nye studien: Towards a data-driven future, utført av IDC på oppdrag av Tieto.

Tieto øker forpliktelsen til etisk bruk av AI17.10.2018 13:50:44 CEST | Pressemelding

Tieto forsterker sin forpliktelse til å fremme etisk og ansvarlig utvikling og bruk av kunstig intelligens (AI). På Aftenpostens teknologikonferanse i Oslo offentliggjorde Christian Guttmann fra Tieto at selskapet introduserer etiske retningslinjer for bruk av AI og sertifisering av sine medarbeidere, samt at de introduserer nye stillinger på området. Disse tiltakene er del av et langsiktig arbeid for å fremme etisk bruk av AI i selskapets produkt- og tjenesteutvikling.